TİP Genel Başkanı Baş: Egemenlik halkın değil tek adamın!

TİP Genel Başkanı Baş: Egemenlik halkın değil tek adamın!

TBMM’deki özel oturumda konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni üç cümle ile eleştireceğini belirterek, “Meclis Saray’ın onay makamına çevrilmiş durumda. Egemenlik maalesef halkın değil tek adamın. Üç, çocuklar bayram kutlayamıyor. Çünkü bu iktidar akıldışı salgın yönetimiyle çocukları evlere hapsetmiş durumdadır” dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan Özel Oturumu yapıldı. Oturumda Meclis’te grubu bulunmayan ancak milletvekili ile temsil edilen partilerden isimler de konuştu.

TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirerek, “Buradan üç cümle kuralım. Meclis Saray’ın onay makamına çevrilmiş durumda. Egemenlik maalesef halkın değil tek adamın. Üç, çocuklar bayram kutlayamıyor. Çünkü bu iktidar akıldışı salgın yönetimiyle çocukları evlere hapsetmiş durumdadır” dedi.

“ADİLE TEYZE’NİN KUZUCUKLARI VARDI, ŞİMDİ TOSUNCUKLAR VAR”

Baş, çocukların mutsuz olduğu bir ülkede “egemenliğin tehlike altında” olduğunu söyleyerek, 12 Eylül darbesini hatırlattı. “ABD’nin çocukları başarmıştır, bizim çocuklarımızın hayatına mal olmuştur” diyen Baş, darbecilerin açtığı yoldan yürüyenlerin “memlekete Saray rejimini reva gördüğünü” dile getirerek, şöyle konuştu:

“Adile Teyze’nin kuzucukları vardı, şimdi tosuncuklar var. Flüt çalmayı öğrenen çocuklarımız vardı, şimdi maşallah at çalan at hırsızlarımız var. Sermet Erkin’in şapkadan çıkardığı tavşanla eğlenen çocuklarımız vardı, şimdi el çabukluğu ile milyarlarca doları hiç edenler var. Demir parayla leblebi tozu için sıraya giren çocuklar vardı, şimdi milyonlarca liralık arabalarda pudra şekeri bulunduranlar var.”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine de tepki gösteren Baş, “Yüzlerce çocuğun annesi gözleri önünde öldürülürken İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaya çalıştınız” diyerek iktidarı eleştirdi. “Sizin çocuklarınız askere bile gitmedi, ama yoksul çocukların tabutu başında propaganda yaptınız” diyen Baş, iktidar temsilcilerinin kendi evlatlarına “gemicikler, yatlar, son model arabalar aldığını” dile getirdi.

Baş’ın konuşmasının uzaması üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop ek süre verdi. AKP grubundan konuşmasına gelen tepkiler üzerine Baş, “Sayın Başkan arkadaşlar susarsa konuşmamı bitireyim” diye Şentop’a seslendi.

BOSTANCI İTİRAZ ETTİ

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Baş’ın eleştirileri üzerine söz alarak, “365 gün dile getirdiğimiz eleştirileri değil de bugünün anlamına, bu ortaklık ruhunu temsil etmek için toplandığımız kanaatindeyim” dedi. Bostancı muhalefetin “slogan attığını” belirterek, halkın “böyle dili olanları kaderiyle baş başa bıraktığını” söyledi.

GÜLTEKİN UYSAL: MEKANİZMA DÜZELMEZSE BÜYÜK SORUNLAR KRONİKLEŞECEK

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM’nin üzerinde hiçbir askeri, mülki ve siyasi makamın olmadığını söyledi. Uysal, Türk milletinin egemenlik hakkı başta olmak üzere tüm meselelerinin çözümünün Meclis olduğunu belirterek, “Akıl ve vicdanların üzerinden hiçbir gölgenin etkin olmadığı, Siyasi Partiler Yasası ve seçim sisteminde örülmüş yapısal engeller dolayısıyla sistematik hata veren temsil üreten mekanizmayı düzeltmediği mühletçe küçük sorunlarımız büyüyecek, büyük sorunlarımız kronikleşecektir” diye konuştu.

DESTİCİ: MECLİS’İN ÖNEMLİ GÖREVİ TERÖRÜN UZANTILARINI TEMİZLEMEK OLMALIDIR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM’nin öneminden bahsederek, “Sahip olduklarımızın değerlerini özellikle onları kaybetmeden bilmemiz çok önemlidir” dedi. Destici TBMM’nin önünde iki önemli görev olduğunu dile getirerek, yeni bir anayasa ve Siyasi Partiler Yasası ile Seçim Kanunu’nun demokratikleştirmesi olduğunu söyledi. Destici, “Meclis’e düşen önemli bir görev de TBMM başta olmak üzere devletin her kademesinden terörün uzantılarını temizlemek olmalıdır” dedi.

TİP Genel Başkanı Baş: Egemenlik halkın değil tek adamın!

Yorumlar kapalı.