Tinder’a kimlik doğrulama geliyor

Tinder, Japonya'da uzun süredir kullanılan kimlik doğrulama özelliğinin, küresel olarak geleceğini duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tinder bugün, önümüzdeki aylarda kullanıcıların uygulama üzerinden kimliklerini doğrulayabileceklerini duyurdu. Bu özellik ilk olarak 2019’da Japonya‘da kullanıma sunulmuştu ve Tinder kullanıcılarının en az 18 yaşında olduklarını doğrulamaları gerekiyordu. Şirket bir blog gönderisinde, bunun yasalar nedeniyle zorunlu kılındığı Japonya gibi yerler dışında, kimlik doğrulamanın gönüllü olarak başlayacağını duyurdu.

Kimlik doğrulama, fotoğraflı doğrulama özelliğine benzer şekilde tüm kullanıcılar için ücretsiz olacak. Bir Tinder sözcüsüne göre şirket, bu bilgilerin erişilebilir olduğu bölgelerde seks suçlularının sicili gibi verilere referans vermek için kimlik doğrulamasını da kullanacak.

Tinder’a kimlik doğrulama geliyor

Kimlik doğrulamasını gerçekleştirebilmek için kullanım koşullarını karşılamanız gerekiyor. Kullanım koşullarına göre, “Kullanıcının, hiçbir zaman seks ve şiddet suçundan mahkum edilmemesi. Herhangi bir eyalette seks suçlusu olarak kayıtlı olmaması ve federal/yerel seks suçlusu sicilinizin olmaması gerekir.” Eğer siciliniz temizse kimlik doğrulaması gerçekleşir.

Mevcut fotoğraf doğrulama özelliği, bir kullanıcının profiline Twitter benzeri bir mavi tik eklerken, kimlik doğrulaması başka bir belirgin rozet sağlıyor. Bu şekilde kullanıcılar, bir profilin doğrulamadan geçtiğini anlayabiliyor.

Tinder’a kimlik doğrulama geliyor

Yorumlar kapalı.