TFF’den ‘küme düşme kaldırılsın’ yanıtı: Beklemeyin

Küme düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüplere TFF Başkanı Nihat Özdemir'den yanıt geldi. Özdemir, "Bu sezon için kimsenin bizden bir beklentisi olmasın."

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Futbolda sona eren sezonun ardından küme düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüplere ilk yanıt TFF Başkanı Nihat Özdemir’den geldi. Konuyla ilgili olarak Milliyet gazetesinden Cemal Ersen’e açıklama yapan Özdemir, böyle bir beklentiye girilmemesi gerektiğini söyledi.

‘GEÇEN SEZON GİBİ DEĞİL’

Geçen sezon takımların pandemiye hazırlıksız yakalandığını ifade eden Özdemir, bu nedenle kulüpleri dinleyerek oybirliğiyle küme düşmenin kaldırıldığını ifade etti. Özdemir şunları söyledi:

“Geçen sezon, Mart ayında bu salgına herkes hazırlıksız yakalandı. Futbolu, işi, gücü unuttuk, bambaşka bir dünya içinde bulduk kendimizi. Geçen sezonun son 8 haftası öncesinde 3 ay futbol oynanmadan tamamlandı. Bu yüzden, ayrı bir şekilde değerlendirmek gerekiyordu. Bazı futbolcular yurt dışına gitti, bazıları futbol oynamak istemedi, bir çok sorun yaşandı. Durum böyle olunca, Kulüpler Birliği’nin oy birliği ile bizlere getirdiği öneri üzerinde mutabakat sağlayarak tüm liglerde düşmeyi kaldırdık. Bu sezon, geçen sezon gibi değil. Şartları herkes biliyordu ve kendini ona göre hazırladı. Hemen her takım, benzer sıkıntıları yaşadı. Ne bir eksik, ne bir fazla. Bu yüzden, bu sezon için kimsenin bizden düşmeyi kaldırmak, lige çıkartmak, 19’u 20 yapmak gibi bir beklentisi olmasın.”

Küme düşme konusunda kararın geçen sezon ilan edildiği şekliyle kalacağını belirten Özdemir sonraki sezonlarda da hem Süper Lig hem de TFF 1. Lig’deki takım sayısını 18’e düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.

TFF’den ‘küme düşme kaldırılsın’ yanıtı: Beklemeyin

Yorumlar kapalı.