Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerinin başlamasını istiyorlar

Tekerlekli Sandalye Basketbol spor kulüpleri, diğer spor dallarının çoğunda aktivitelerin devam ettiğini söyledi ve "Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerinin etaplar halinde bir otele kapanarak sağlıkçıların gözetiminde başlamasını istiyoruz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı Tekerlekli Sandalye Basketbol spor kulüpleri, liglerinin kontrollü bir şekilde açılması için çağrı yaptı.

3 Aralık’ta ligler başlayacaktı ancak, federasyon 9 Kasım’da internet sitesinden yaptığı açıklamada, liglerin Ocak/2021 ayına ertelendiğini duyurdumuştu.

“Sporda biz de varız” diyen spor kulüpleri şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye genelinde Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve Bölgesel Lig olmak üzere yaklaşık 60 spor kulübü yer almaktadır. Ülkemizde 1990’lı yıllarda başlayan engelli sporunun 2 yüzü vardır, 1- evinden çıkamayan engelli vatandaşlarımızı rehabilite ederek hayata kazandırmak, 2- uluslararası yarışmalara katılacak seviyede performans sporunu sergileyen oyuncular yetiştirmektir.

“Bu tarafımızın diğer sporculardan bir farkı yoktur ve Paralimpik sporlarında Türkiye’ye en çok altın madalyayı getiren branş Tekerlekli Sandalye Basketbolu olmuştur. Artık ülkemizin her yerinde engelli sporu ile uğraşan genç sporcularımız var.

“İki buçuk aydır antrenman yapıyoruz”

“Federasyonumuz, kulüpler ile birlikte 3 Aralık’ta ligleri başlatmak üzere ortak karar üzerinde anlaşmışlardı. Ligin ilk yarısını 15 gün arayla takımları bir araya toplayarak gerekli filyasyonu sağlamak kaydıyla ligleri oynatacaktı. Federasyon ile yapılan şifahi görüşmelerde liglerin ilk etabının anılan tarihte başlanacağı belirtildi. Bu doğrultuda tüm kulüpler hazırlıklarını yaptı ve sporcularını bir araya topladı.

“Sporcular, iki buçuk aydan fazla süredir antrenman yapmaktadırlar. 9 Kasım’da federasyonumuz internet sitesinde yapmış olduğu açıklamada, liglerin Ocak/2021 ayına ertelendiğini duyurdu. Avrupa’nın çoğu ülkesinde ligler başlamış ve devam etmektedir. Keza diğer spor dallarının çoğunda da aktiviteler devam ediyor. Sporun gelişmesi, sporcunun yetişmesi bilindiği üzere kesintisiz spor yapmak koşuluyla oluşur.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle herkes engellilere hediye vermek için yarışacaklardır. Ancak bizler tek hediye istiyoruz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında, Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerimizin en azından etaplar halinde bir otele kapanarak sağlıkçıların gözetiminde maçlarımızı oynamak istiyoruz.”

1907 Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı
Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı
BJK HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı
Bağcılar Belediye Engelliler Spor Kulübü
Pendik Belediye Anadolu Yakası Engelliler Spor Kulübü
Fuzulev 1453 Engelliler Spor Kulübü
Küçükçekmece Dostluk Engelliler Spor Kulübü
Tuzla Belediyesi Engelliler Spor Kulübü
Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımı Oyuncuları
Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı Oyuncuları
Tekerlekli Sandalye Basketbol Bayan Milli Takımı Oyuncuları

Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerinin başlamasını istiyorlar

Yorumlar kapalı.