Tayland, parklara atılan çöpleri sahiplerine gönderecek

Tayland’ın Khao Yai Milli Parkı’ndaki yetkililer, yere atılan çöpleri sahiplerine iade edecek. Gerekirse hapis cezası uygulanacak

Tayland, parklara atılan çöpleri sahiplerine gönderecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’ın en eski milli parkında yere çöp atanlara karşı yeni uygulama başlatılıyor. Hayvanları ve güzel manzarasıyla ünlü Khao Yai Milli Parkı’ndaki yetkililer, yere atılan çöpleri sahiplerine iade edecek.

Tayland’ın başkenti Bangkok’un kuzeydoğusunda bulunan Khao Yai Milli Parkı’nda bundan böyle yer çöp atmak eskisi gibi kolay olmayabilir. 2 bin kilometrekare alana yayılan ve yürüyüş yapanların en sevdiği yerlerden biri olan parkta yere çöp atanlar için yeni uygulama başlatılıyor.

Tayland Çevre Bakanı Varawut Silpa-archa, Khao Yai Milli Parkı’ndaki yetkililerin yere atılan çöpleri sahiplerine geri göndereceklerini açıkladı.

Ziyaretçiler adreslerini verecek

Ayrıca çöp atanların poliste kaydı da yapılacak. Bu yüzden de çöp atanların park bekçileri tarafından daha kolay bulunması için ziyaretçilerden adresini bırakmaları isteniyor.

Hapis cezası ve para cezası da uygulanabilir

Facebook hesabı üzerinde, iade edilmek üzere hazırlanıp ve bir kolinin içinde toplanan çöplerin fotoğrafını paylaşan Bakan Silpa-archa, “Çöpünüz size geri gönderilecek” notuyla insanlara ‘çöp atmanın 5 yıla kadar hapis cezasının yanında ağır para cezalarının uygulanmasına neden olabileceğini de hatırlattı.

Bakanın paylaştığı fotoğrafta boş plastik şişeleri, teneke kutular, cips poşetleri görülürken koliye de “Bunları Khao Yai Milli Parkı’nda unuttunuz” notunun yazıldığı bir kağıt da bırakmıştı.

https://www.facebook.com/TOPVarawut/posts/1059473324503939

Tayland, parklara atılan çöpleri sahiplerine gönderecek

Yorumlar kapalı.