Tanju Özcan: Cumhurbaşkanı adayı olabilirim

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Millet İttifakı'nın vatandaşın içine sinmeyen bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması durumunda aday olacağını açıkladı. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de "Kendisinden bir oy fazla alacak kişiyi bulduğu noktada onu önerecektir ittifak bileşenlerine" yorumunda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklama yaptı. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Kendisinden bir oy fazla alacak kişiyi bulduğu noktada onu önerecektir ittifak bileşenlerine” dedi

“HÜKÜMETTEN DERHAL KURTULMAK BU ÜLKENİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİDİR”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, katıldığı bir televizyon programında yaptığı, “İttifakın liderleri bu konuyu hiç konuşmadık. İttifak kabul ederse adaylık konusunda onur duyarım. Bireysel olarak karar vermem doğru değil” açıklaması ile ilgili soru üzerine Tanju Özcan şunları söyledi:

“Öncelikle şunu belirteyim. 20 yıldır bu ülkeyi yöneten ama ülkeyi iflasa götüren, halkı açlıkla karşı karşıya bırakan hükümetten derhal kurtulmak bu ülkenin birinci önceliğidir. Millet İttifakı’nın dört tane bileşeni var. Benim gözlemlediğim kadarıyla DEVA Partisi ve Gelecek Partisi de bu ittifaka katılacak. Millet İttifakı Liderlerinden Sayın Meral Akşener, mevcut başkanlık sistemine karşı olduğu için Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyledi. Kendisi parlamenter sisteme dönmemiz gerektiğini ve parlamenter sisteme dönüldüğünde Başbakan adayı olacağını söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu da parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı olduğunu ifade etmişti. Bizler zaten Sayın Erdoğan’ın partili Cumhurbaşkanı olmasına karşı çıkıyoruz. Ben de geçtiğimiz günlerde siyasi parti liderlerinin cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledim. Siyasi parti genel başkanları parlamenter sisteme dönünceye kadar yönetimde yer almalıdır. Eğer güçlü cumhurbaşkanı yardımcıları olursa, parlamenter sisteme dönünceye kadar siyasi parti liderleri işlevsiz kalmaz.”

“100 BİN İMZAYI TOPLAYACAK GÜÇTEYİM”

Cumhurbaşkanlığı için belirlenecek olan adayın halkın gönlünde taht kuran bir isim olması gerektiğini ifade eden Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Millet İttifakı’nın liderleri sık sık bir araya geliyorlar. ‘Biz seçimi kazanacak bir adayı kamuoyu önüne sunacağız’ diyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda Millet İttifakı’nın onayı olursa cumhurbaşkanı adaylığından onur duyacağını söyledi. ‘Adayım’ demedi. ‘Aday değilim’ de demedi. Ama ittifak olarak buna hep birlikte karar vereceklerini söyledi. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu yakından tanıyan biriyim. Geçmişte çok kez de muhalefette bulunduğum birisidir. Sayın Kılıçdaroğlu, kendisinden bir oy fazla alacak kişiyi bulduğu noktada onu önerecektir ittifak bileşenlerine.”

“DİPLOMA SORUNUM DA YOK”

“Millet İttifakı liderlerinin milletin içine sinen bir aday çıkartmaları gerekir. Ama 2014 seçimlerinde olduğu gibi bir aday çıkartılırsa, milletin gönlünde taht kuramayacak birisiyle yola çıkmaya kalkarlarsa işte ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çıkabilirim. Ama ben şu anda 100 bin imza toplayayım ve aday olarak çıkayım demiyorum. Millet İttifakı en çok kiminle başarılı olunabilecekse onu aday çıkarmalı. Ama Millet İttifakı Allah korusun bir hata yaparsa ve milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse ben duyarlı, sorumlu, millet tecrübesi olan birisi olarak, 100 bin imzayı toplayacak güçte de olarak çıkmayı seçenek olarak öne sunarım. Ayrıca benim cumhurbaşkanlığı için diploma sorunum da yok.”

 

Tanju Özcan: Cumhurbaşkanı adayı olabilirim

Yorumlar kapalı.