Taksim’de kadını taciz eden sanık tahliye edildi: Uğraşmak istemiyorum, şikayetimden vazgeçiyorum

Taksim İstiklal Caddesi’nde taciz iddiasında müşteki Ö.K.' "uğraşmak istemiyorum" diyerek şikayetinden vazgeçince dava dosyası düştü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstiklal Caddesi’nde Ö.K.’yı uzun süre takip ettiği anlar kameraya yansıyan ve ‘cinsel saldırı’ ile ‘cinsel taciz’ suçlarından tutuklanan zanlı hakkında karar açıklandı. 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, müşteki Ö.K. SEGBİS sistemi ile hazır edildi. Sanık S. T. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz verilen Ö.K., ‘ ben uğraşmak istemiyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum’ dedi. Müştekinin beyanının ardından kararını açıklayan hakim, şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle davaya ilişkin düşme kararı verilmesine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Taksim’de İstiklal Caddesi’nde Ö.K. isimli kadını takip ettiği kameralara yansıyan S.T. polis tarafından gözaltına alınmıştı.

S.T. karakoldaki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. S.T.  hakkında çıkan cinsel taciz haberleri üzerine işten çıkarıldığı ve linç edildiğini söyleyerek hakkında çıkan haberlere karşı savcılığa şikâyet dilekçesi vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelmişti. Adliyedeyken hakkında gözaltı kararı olduğunu öğrenen S.T. polisler tarafından bir kez daha gözaltına alınarak çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce 21 Eylül 2020’de ‘Cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Hakkında dava açılan S.T. ilk duruşmadaki savunmasında, “Olay günü Beyoğlu’na gidiyordum. Müştekiyi gördüm gözleri kötüydü ve düşecek gibi oldu. Kulağında kulaklığı vardı duymaz diye yanına oturdum. Müştekiyi karşı herhangi bir temasım olmadı. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” demişti.

Herhangi bir kötü niyeti olmadığını da söyleyen S.T. sadece müştekinin yanında yürüdüğünü belirtmişti.

Taksim’de kadını taciz eden sanık tahliye edildi: Uğraşmak istemiyorum, şikayetimden vazgeçiyorum

Yorumlar kapalı.