Taksim’de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi protesto eden kadınlara polis müdahalesi

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak ayrılmasının ardından Taksim Tünel’de bir araya gelen kadınlar hep bir ağızdan "Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diye haykırdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden  çekilme kararını  yurdun dört bir yanında düzenlediği eylemlerle protesto etti. Çok sayıda kadın örgütünün yer aldığı İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla Taksim Tünel’de bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizim. Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” dedi.

Kadın buluşması öncesi Taksim Tünel’de çok sayıda polis hazır bulundu. Tünel barikatlarla çevrildi. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir” slogan atan kadınlar, ellerinde “Sarayınızı başınıza yıkacağız”, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” ve “Kadınlar özgürlük için isyanda” dövizlerini taşıdı. HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ve Hüda Kaya’nın yanı sıra TİP Milletvekili Sera Kadıgil’de katılım gösterdi. Taksim Tünel’den Rus Konsolosluğu’na kadar yürüyen kadınların önüne polis barikatı kuruldu. Kadınların barikatı yıkması üzerine polis ikinci barikatı kurdu. İkinci barikatı da zorlayan kadınlara polis, biber gazlı müdahalede bulundu.

‘EYLEM PLANI TAMAMEN YALAN’

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz bizim için bitmedi” yazılı pankartın önünde grup adına yapılan açıklamada, “Haklarımızı bu sokaklarda kazandık. Bizim için bitmedi. Yeniden haklarımızı geri kazanacağız. Sözleşmeyi yeniden kazanacağız. O sözleşmeyi uygulatmadan mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı yok hükmündedir. Bugün devlet İstanbul Sözleşmesi’den çekilerek ‘kadınları dövebilirsiniz’ dedi. İstismarcıları serbest bırakıyorlar. Ancak gökkuşağını yasaklıyor. LGBTİ haklarından vazgeçmiyoruz. Bugünkü açılan eylem planı tamamen yalan. İnanmıyoruz size. Eşitlik olmadan adalet olmaz” denildi.

Taksim’de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi protesto eden kadınlara polis müdahalesi

Yorumlar kapalı.