Tacizi ifşa eden Çinli tenisçi ortadan kayboldu

Ünlü tenisçi Peng Shuai, Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel tacizine uğradığını açıkladıktan sonra ortadan kayboldu. Sosyal medyada yaptığı ifşa sonra hesaplarına ulaşılamayan genç kadından haber alınamıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli ünlü tenisçi Peng Shuai, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Weibo’da, 2013 ile 2018 yılları arasında Çin’in başbakan yardımcısı olan Zhang Gaoli tarafından 3 yıl önce cinsel ilişkiye zorlandığını açıkladı. Kısa süre sonra yaklaşık 10 yıl boyunca tacize uğradığını söyleyen genç kadının, hesaplarına erişim engellendi. O günden beri de Shuai’den haber alınamadı.

Euronews’in haberine göre; Peng Shuai’nin hayatta olup olmadığı konusunda endişeler artarken Çin ulusal tenis federasyonu konuyla ilişkin sessiz kalmayı tercih etti.

Me Too hareketi ile ilk kez iktidardaki Komünist Parti’nin en üst kademelerini hedef alan iddialar, Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından dikkatle takip ediliyor. WTA başkanı Steve Simon yaptığı açıklamada, Peng ile ilgili olayların derin endişe verici olduğunu söyledi ve iddialarının son derece ciddiyetle ele alınması çağrısında bulundu.

Kasım ayı başlarında, 35 yaşındaki Peng sosyal medyada, yetmişlerinde olan Zhang’ın onu cinsel birlikteliğe zorladığını ve birkaç yıl süren ilişkileri olduğunu söylemişti. Çin’in çevrimiçi sansürcüleri, bildirilen iddiaların kanıtlarını silmek için hızla harekete geçti ve Peng’den o zamandan beri haber alınamadı.

Tacizi ifşa eden Çinli tenisçi ortadan kayboldu

Yorumlar kapalı.