Süleyman Soylu: Son 10 yılda 3 bin 109 polis memuru istifa etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın soru önergesine verdiği yanıtta, “Son 10 yılda 3 bin 109 polis memuru istifa ederek emniyet teşkilatından ayrılmıştır” bilgisini verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 1 Aralık 2021 tarihinde İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti. Soylu, yanıtında “Son 10 yılda 3 bin 109 polis memuru istifa ederek emniyet teşkilatından ayrılmıştır” bilgisini verdi.

Başarır, son dönemde artan polis intiharlarına da dikkat çekerek, “Son 10 yılda, kaç polis memurunun intihar ettiğini ve kaç polis memurunun mobbinge uğradığını” sormuştu.

Soylu, Başarır’ın bu sorusuna; “Emniyet Teşkilatı bünyesinde görevli psikologlar intihar eden personelin aile üyeleri ve yakınları ile mutlaka görüşme yapmakta ve talep etmeleri halinde psikolojik destek hizmeti sağlamaktadırlar. 30.03.2020 tarihi itibari ile ‘Psikolojik Danışma Hattı’ ve ‘Nöbetçi Psikolog’ uygulamasına geçilerek telefon üzerinden psikolojik destek hizmeti verilmeye başlanmıştır. Tüm personelin her yıl en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinde görevli psikologlar ile zorunlu bireysel görüşmeye katılması sağlanarak ‘Öğren- Fark Et- Yardım Et’ projesi uygulamaya konulmuştur” yanıtı verdi.

“HER GÜN 1 POLİS MEMURU İSTİFA EDİYOR”

CHP’li Başarır, Bakan Soylu’nun vermiş olduğu yazılı yanıta ilişkin olarak, yaptığı yazılı açıklamada, “Son 10 yılda 3 bin 109 polisimizin istifa etmesi, polis memurlarının çok zor şartlar altında çalıştığının açık bir göstergesidir. Bu rakam neredeyse her gün bir polis memurunun istifa ettiği anlamına gelir. İktidarın polis memurlarına, öğretmenlere, sağlık çalışanlarına verdikleri sözü yerine getirmemesinin de bu istifalarda önemli bir yeri vardır” dedi.

“BİZ, SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN İSTİYORUZ”

Polis intiharlarına da değinen Başarır, “Özellikle son dönemlerde yaşanan polis intihar vakaları, basın ve medya organlarına yansımaktadır. Artan polis intiharlarının araştırılması için verdiğimiz araştırma önergesi ne yazık ki AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Böyle bir durumun araştırılmasına engel olmak ya da intihar eden kaç polis memuru olduğu bilgilerini gizlemek anlaşılır gibi değil. Biz, sorunlar çözülsün istiyoruz ancak mevcut siyasi iktidar sorun çözmek yerine sorun üreten bir hale gelmiştir” değerlendirmesini yaptı.

“HALKIMIZ ADINA SORUYORUZ”

Başarır, kaç polis memurunun intihar ettiği ve kaç polis memurunun mobbinge uğradığına ilişkin yönelttiği soruların yanıtlanmadığını ifade ederek, “Elimizde nadir kalan denetleme mekanizmalarından biri de yazılı soru önergeleri. Bizler milletvekilleri olarak bu soruları millet adına, halk adına soruyoruz. Ancak yazılı soru önergelerimizin birçoğu yanıtsız bırakılmakla beraber birçoğuna da ilgili bakanlar alakasız yanıtlar vermektedir. Sorularımız çok net anlaşılır olmasına rağmen ilgili bakanlar önergelerimizi yanıtlamaktan kaçınmaktadırlar” dedi.

 

Süleyman Soylu: Son 10 yılda 3 bin 109 polis memuru istifa etti

Yorumlar kapalı.