Söz verilen izolasyon yapılmadı, onlarca leylek akıma kapılarak öldü

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki yüksek gerilim hattına konan çok sayıda leylek, elektrik akımına kapılarak öldü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki yüksek gerilim hattına konan çok sayıda leylek, elektrik akımına kapılarak öldü. Süleymanpaşa’nın Demirli mahallesinde bulunan şehir çöplüğü yanındaki yüksek gerilim hattına konan leylekler, elektrik akımına kapıldı. Ölen leyleklerin bazıları tellerde asılı kalırken bazıları yere düştü.

Çevre gönüllüsü Bedia İlerler, bölgede her yıl aynı durumun yaşandığını belirterek leylek ölümleriyle ilgili yetkilileri suçladı. İlerler, şöyle konuştu:

‘SÖZ VERİLEN İZOLASYON YAPILMADI’

“Demirli mahallesinde, şehir çöplüğünün hemen yanında, özellikle yüksek gerilim hattının hemen altında leylekler hemen hemen her sene ölüyor. Göç yolu olmasına rağmen leyleklerin birçoğu burada kalıyor. Bu işleri yapan kurumlar, leylekler için gerekli konforu sağladığını iddia ediyor. Geçen sene de aynı şeyler olmuştu. Yüksek gerilim hatlarından doğan kaçaklar nedeniyle leylekler ölmüşlerdi. Bu sene yine aynı şeyi yaşıyoruz. Ölü vaziyette, telde kavrulmuş vaziyette bir leylek daha var. Demek ki söz verilen izolasyon yapılmadı. Şimdi direğin üzerine kocaman leylek yuvası yapmak her şeyi kontrol altına almış olmak olmuyor. Demek ki sadece yuva yapmakla olmuyor. O hayvanların ölememeleri için gerekli izolasyonu yapmak gerekiyor. Bu hayvanları başka yere götürme şansı yok. Onlara yardımcı olmamız lazım. Yetkililerin artık sadece ‘yaptık, ettik’ demeleri yerine bu işleri becermelerini istiyoruz. Yazık oluyor doğaya, yazık oluyor hayvanlara.”

Söz verilen izolasyon yapılmadı, onlarca leylek akıma kapılarak öldü

Yorumlar kapalı.