Son Dakika: Pınar Gültekin davasında karar çıktı

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32), 'canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’nın (32), ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek  23 yıl  hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar verdi.

GÜLTEKİN AİLESİNİN AVUKATI: BUGÜN BURADA HUKUK ÖLDÜ

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Hukuk bugün ölmüştür. Burada bugün adalet öldü. Bu caniye bugün haksız tahrik uygulandı. Bu gibi kararlar kadın katillerini meşrulaştırıyor” dedi.

“ÇOK TARTIŞMALI BİR KARAR”

Öte yandan Cumhuriyet’ten Sinem Nazlı Demir‘e konuşan avukat Şükran Eroğlu İstanbul Barosu Kadın Hakarı Merkezi Başkanı ise kararın tartışmalı olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Neye göre yapıldı bu haksız tahrik indirimi yapıldı? Haksız tahrik olabilmesi için aynı derecede bir fiil olması lazım. Burada böyle bir şey yok. Canavarca öldürüyor, yetmezmiş gibi yakıyor. Bizim aklımız bunu almıyor. Böyle bir ceza sistemi var da biz mi bilmiyoruz? Bu kararın bozulmasını istiyoruz. Kardeşi de beraat etmiş. Biz hukuk devleti olmaktan çıktık, herkes kendi hukukunu kendi yaratıyor. Çok tartışmalı bir karar bu”

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020’de Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin’i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Son Dakika: Pınar Gültekin davasında karar çıktı

Yorumlar kapalı.