Son Dakika: Niğde’de 5.1 büyüklüğünde deprem

Son dakika habere göre Niğde'nin Bor ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Niğde’nin Bor ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Niğde’nin Bor ilçesinde saat 22.08’de deprem meydana geldi. AFADdepremin büyüklüğünü 5,1 büyüklüğünü 5.1 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

Ecemiş (Niğde) Fayı: Adana’nın kuzeyinde, KKD-GGB genel gidişli, değişik jeolojik birimleri yan yana getiren uzun bir tektonik kuşak Ecemiş Koridoru olarak adlandırılmıştır (Blumenthal 1952, Arpat ve Şaroğlu 1975, Özgül 1976, Yetiş 1978, Tekeli vd. 1984, Şaroğlu vd. 1987). Yetiş (1978), Ecemiş fayının Lütesiyen öncesi-Paleosen sonrası bir dönemde oluştuğunu; fayın hem düşey hem de doğrultu atım bileşenli olduğunu; düşey bileşenin günümüzde geliştiğini; doğu bloğunun batı bloğa göre 10 metreden daha fazla yükseldiğini ve toplam sol yönlü atımın 80 +/- 10 km olduğunu ileri sürmektedir. Tekeli vd. (1984), Ecemiş fayının Aladağlar’ın yapısal evriminde önemli rol oynadığını ve en son hareketinin sol yönlü doğrultu atımlı olduğunu belirtmektedir.

 

Son Dakika: Niğde’de 5.1 büyüklüğünde deprem

Yorumlar kapalı.