Son Dakika… İçişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne bildiri incelemesi!

İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ne (TESUD) 104 amiralin bildirisiyle ilgili olarak inceleme başlatıldı. İnceleme nedeniyle Başkan ve üyeler tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı, TESUD’a 104 amiral bildirisiyle ilgili olarak inceleme başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, “Açıklamalarının emekli amirallerin bildirisi ile benzerlik taşıdığı görülmüştür” denildi. Ayrıca, başkan ve yönetim kurulu üyeleri de geçici olarak tedbir amaçlı görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle: 

“Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)” Yönetim Kurulu Yöneticilerinin son günlerdeki açıklamalarında ve basın yayın organları vasıtasıyla yapmış oldukları beyanlarında, 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları ve açıklamalarının emekli amirallerin bildirisi ile benzerlik taşıdığı görülmüştür. 

Emekli amirallerce yayınlanan bildiriye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesi kapsamında başlatılan soruşturma, halen devam etmektedir. TESUD yöneticilerinin 104 emekli amiralin bildirisine destek açıklaması üzerine Bakanlığımızca da 8 Nisan tarihinde Mülkiye Müfettişi ve Dernekler Denetçileri görevlendirilmiştir.

Müfettiş ve denetçiler tarafından inceleme sonrası hazırlanan rapor;  5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca ve genel hükümler gereğince yasal işlemlerin takdir ve ifası için  Başsavcılığa tevdi edilmiştir.

Ayrıca Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri, 5253 sayılı  Dernekler Kanununun  27 nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince geçici bir tedbir olarak Bakanlık makamının onayı ile görevden uzaklaştırılmıştır.”

Son Dakika… İçişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne bildiri incelemesi!

Yorumlar kapalı.