Son Dakika… Erdoğan duyurdu: Kafe ve restoranlar açılıyor

Son Dakika… Erdoğan duyurdu: Kafe ve restoranlar açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı son dakika açıklamasında corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kararları açıkladı. Erdoğan, "Kafe, restoran ve kıraathaneler ile tatlıcılar çok yüksek riskli iller hariç sabah 7 ile 19 arasında yüzde elli kapasite ile açılacaktır" dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantı, 3,5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, ”Biz tüm samimiyetimizle siyaset kurumunun en önemli sorumluluklardan birinin Türkiye’yi ayağına vurulan darbe anayasası prangasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. Yeni ve sivil anayasa meselesini tüm platformlarda tartışmaya açarak herkesin katkısını almak üzere bir yola çıkıyoruz. 10 yıldır ülkemizin gündemine getirdik. İnşallah bu defa bunu başaracağız. Kendi hazırlık çalışmalarımıza şimdiden başladık. Korkularla, önyargılarla, ideolojik at gözlükleriyle hareket edersek ne tarih ne de millet bizi affeder. Yeni ve sivil anayasa çağrımızın bilhassa darbelerden mağdur olmuş farklı kesimlerde oluşturduğu heyecanı memnuniyetle takip ediyoruz. Bu konuda söyleyecek sözü olan herkesi yeni ve sivil anayasa hazırlanması sürecinde yapıcı bir anlayışla yer almaya davet ediyoruz. Gelin ülkemizi darbe anayasalarına mahkumiyet utancından kurtaralım. Gelin cumhuriyetimizin 100. yılını sivil bir anayasa ile karşılayalım. Cumhur İttifakı olarak yeni ve sivil anayasa metnimizi tamamlayıp milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Erdoğan, ”İlleri mavi-sarı-turuncu-kırmızı diye sınıflandırdık. Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek. Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağını kapsamlı görüştük. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 sabah 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması sürecek” dedi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİM’ AÇIKLAMASI

Erdoğan, ”Okullar tüm okul öncesi eğitim kurumları ilkokullarda 8. 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli şehirlerde eğitim, öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlarda yapılacak” ifadelerini kullandı.

KAFE, RESTORAN VE KIRAATHANELER

Erdoğan, ”Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir. Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI

Erdoğan, ”Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek. İhtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapılabilecektir. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde arttırılacaktır. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşlar genel kurulları düşük, orta, yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabileceklerdir” dedi.

Son Dakika… Erdoğan duyurdu: Kafe ve restoranlar açılıyor

Yorumlar kapalı.