Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam kapanmaya geçiyoruz, kesintisiz kısıtlama olacak

Son Dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam kapanmaya geçiyoruz, kesintisiz kısıtlama olacak

Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, corona virüs salgınında alınan yeni kısıtlama kararını da açıklayan Erdoğan, yurt genelinde Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 3 hafta süreyle tam kapanma uygulanacağını duyurdu. Ayrıca tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verildi, sınavlar ertelendi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam kapanma ve koronavirüs önlemlerine ilişkin satır başları şöyle:

Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Sağlık hizmetleri konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Hem salgın dönemini hem Ramazan ayını gözeterek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere başlattığımız patates ve soğan dağıtımlarında 103 bin tonu geride bıraktık. Artan vaka ve vefat sayıları bizi Ramazan ayıyla birlikte tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur bırakmıştır. Bu tedbirlerin neticelerini yavaş yavaş almaya başladık. 

Ramazan Bayramı’nın ardından hayatımızı kolaylaştıracak adımları atabilmek için rakamların bugünün altına düşmesi şarttır. Avrupa’nın açılma sürecine girdiği bir dönemde bizim geride kalmamamız için vaka sayılarını 5 binin altına indirmeliyiz. Aksi taktirde turizminden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacak. Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Hukuken bu hizmetler için vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edilemez. 

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

Son Dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tam kapanmaya geçiyoruz, kesintisiz kısıtlama olacak

Yorumlar kapalı.