SON DAKİKA… Bülent Arınç istifa etti

Bülent Arınç, Yüksek İstişare Kurulu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Bülent Arınç
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katıldığı televizyon programında tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu iş insanı Osman Kavala için “Tahliye edilmeleri lazım” açıklaması yapan Bülent Arınç’a hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tepkisi göstermişti.

Tepkilerin ardından dün “Cumhurbaşkanı’nın sözleri ağırıma gitti” diyen Arınç, bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, YİK üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Arınç tartışma yaratan sözlerine ilişkin olarak yargıda yapılacak reformlardan söz ettiğini belirterek, “Tartışma öylesine yanlış yere götürüldü ki, beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletlerine gitti” dedi.

“Türkiye’nin yargı, ekonomi ve başka alanlarda reformlara duyduğu ihtiyaç aşikardır” ifadelerini tekrar eden Bülent Arınç, “Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım” dedi.

Bülent Arınç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

SON DAKİKA... Bülent Arınç istifa etti

Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç nereli ve kaç yaşında?

SON DAKİKA… Bülent Arınç istifa etti

Yorumlar kapalı.