‘Şişli Etfal kapatılmasın’ eylemi: ‘Sağlık hakkıma dokunma’

Sağlık emek ve meslek örgütleri ile Şişli Etfal Dayanışması ortak bir eylem düzenleyerek ulaşılabilir, ve nitelikli sağlık hakkı için Şişli Etfal Hastanesi'nin yerinde yapılandırılması talebini yineledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şişli Etfal Dayanışması ve sağlık emekçileri, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Sarıyer ve Seyrantepe’ye taşınacak olan Şişli Etfal Hastanesi’nin yerinde yapılandırılması talebiyle mücadeleye devam ediyor.

Şişli Etfal Dayanışması, İstanbul Tabip Odası, SES, Devrimci Sağlık İş, Eczacılar Odası ve Türkiye Diş Hekimleri Birliği’nin çağrısıyla öğlen saatlerinde Şişli Etfal Konferans Salonu önünde bir eylem düzenlendi.

“Sağlık hakkıma dokunma” yazılı dövizlerle yürüyerek gelen eylemciler çevredekilere “Şişli Etfal kapatılmasın” bildirilerini dağıttı.

 

Şişli Etfal Konferans Salonu önünde yapılan basın açıklamasında “Nitelikli ulaşılabilir sağlık hizmeti için Etfal yerinde kalsın” ve “Şişli Etfal kapatılmasın” pankartları açıldı. Katılımcılar “Etfal yerinde güzel” ve “Hastaneme dokunma” yazılı dövizler taşıdı.

Açıklamada kısa süre önce başlatılan imza kampanyasını büyüteceklerini söyleyen eylemciler “Sağlık herkesin hakkıdır, Şişli Etfal kapatılamaz” dedi.

 

‘Şişli Etfal kapatılmasın’ eylemi: ‘Sağlık hakkıma dokunma’

Yorumlar kapalı.