Sincan’da altı köpek ve 14 kuşun zehirlenerek öldürüldüğü park, kapatıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Sincan ilçesinde, altı köpek ve 14 güvercinin zehirli tavuk eti verilerek öldürüldüğü ileri sürülen Menderes mahallesinde bulunan Necip Fazıl Parkı, güvenlik amacıyla kapatıldı. Zehirli olduğu öne sürülen etleri toplayan zabıta ekipleri, parkın etrafına da güvenlik şeridi çekti. Olay yerinde incelemede bulunan polis ekipleri, henüz kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Sincan’da dün öğle saatlerinde iki köpek, gönüllüler tarafından baygın halde bulunmuş, tedavi için veterinere götürülmüştü. Akşam saatlerinde tekrar alana gelen gönüllüler, 14 kuş ve altı köpeğin daha zehirlenerek öldüğünü fark etmişti. Ekipler, hayvanların verilen tavuk etinden zehirlendiğini belirlemişti.

Hayvanların öldürülmesine tepki gösteren mahalle sakinleri ise köpeklerin bugüne kadar kimseye zarar vermediğin söyledi. Mahalle halkının köpeklere baktığını belirten esnaf Mehmet Doğan, “Akşam geldiğimizde köpeklerin zehirlendiğini gördük. Komşuların verdiği yemeklerden mi zehirlendiler yoksa kasıtlı olarak mı zehirlendiler onu bilemiyoruz. Komşular yemek ve su veriyordu çünkü. Mahalledeki çocukların da eğlencesiydi köpekler, yazık oldu hayvanlara” dedi.

Mahalle esnafından Volkan Altıntaş ise “Geldiğimizde hayvanlar can çekiyordu burada. Esnaf falan müdahale etti; ama kurtarılamadı maalesef. Yazık, titreye titreye can verdi hepsi. İlaçlı et vermişler galiba. Sabah polis geldi, başka zehirli et olabilir diye parkı da kapattılar. Bu şekilde ölmeleri can sıkıcı” diye konuştu.

Sincan’da altı köpek ve 14 kuşun zehirlenerek öldürüldüğü park, kapatıldı

Yorumlar kapalı.