Siber saldırıları önleyecek yeni bir cihaz geliştirildi!

Güvenlik araştırmacıları, teknoloji dünyasının başına adeta bela olan siber saldırıların engellenmesi için yeni bir cihaz geliştirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojinin gelişmesi ile meydana gelen hack olaylarında ciddi bir artış söz konusu. Bilgisayar korsanları, kullanıcı güvenliğini tehlikeye atmak için her yolu denerken, kullanılan hack yöntemlerinin sayısı da artmaya başladı. Ancak günümüzde siber saldırılara karşı alınan çeşitli önlemler de mevcut. Bunlara bir yenisi de geçtiğimiz günlerde eklendi.

Geliştirilen cihaz, siber saldırıları engelleyecek

Teknoloji dünyasında veri taşıma işlemi için çoğunlukla USB bellek ya da harici HDD gibi donanımlar tercih ediliyor. Hem kullanışlı olması hem de aygıtlar arasındaki veri transferini kolaylaştırması ile ön plana çıkan bu tür donanımlar, bazı durumlarda bilgisayar korsanlarının adeta hack yöntemi haline geliyor.

Hackerlar, hedef aldıkları bilgisayara erişmek için çoğunlukla USB bellekleri tercih ediyor. Bu sayede virüsler, casus yazılımlar ve RAT gibi çeşitli kimlik avı yazılımları hedef bilgisayara kolaylıkla yüklenebiliyor. Bunun nedeni de USB bellek gibi depolama aygıtlarının takıldığı bilgisayarda güvenilir donanım olarak algılanması.

Bu nedenle Birleşik Krallık’taki Liverpool Hope Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, kötü amaçla kullanılan USB belleklerin kullanıcı güvenliğini tehlikeye atmasını tamamen engelleyecek yeni bir cihaz geliştirdi. Shishir Kumar Shandilya ve Profesör Atulya Nagar tarafından yönetilen proje kapsamında siber suçluların tercih ettiği popüler hack yönteminin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

”Ara cihaz” olarak adlandırılan bu proje hakkında şu an için detaylı bilgiler paylaşılmasa da gelen bilgilere göre cihaz, bir ağ geçidi veya güvenlik duvarı görevini üstlenerek USB belleklerin içinde bulunan kötü amaçlı yazılımların hedef bilgisayara sızmasını engelleyecek. Bu sayede hedef bilgisayar için ek bir donanım güvenlik duvarı sağlanacak.

Kaynak: sdn.com

Siber saldırıları önleyecek yeni bir cihaz geliştirildi!

Yorumlar kapalı.