SGK ile anlaşma sağlandı: Krediyle emeklilik imkânı geliyor

Yapılandırma kapsamında emekli olabilecek sigortalıların uygun koşullu kredi kullanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ve kamu bankaları protokol imzaladı. SGK Başkan Vekili İsmail Yılmaz, kampanyaya 40 bin kişinin üzerinde katılım beklediklerini belirtti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasındaki protokol töreni dün imzalandı.

Törende konuşan SGK Başkan Vekili Yılmaz, “Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den (Bağ-Kur) yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, ek-5 ve ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar kapsamda” dedi.

Yılmaz, faiz oranının yüzde 1.6 ve vadesinin 36 ay olacağını da sözlerine ekledi. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar da, daha önce de benzer protokoller imzaladıklarını belirterek, sadece son 3 protokolle 140 bin vatandaşın emekli olmasına katkı sağladıklarını vurguladı.

SGK ile anlaşma sağlandı: Krediyle emeklilik imkânı geliyor

Yorumlar kapalı.