Sezen Aksu’dan ‘İşkencedere’ tepkisi: “Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki…”

Cengiz İnşaat’ın Rize’de İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı açma girişimine karşı bir açıklama yapan sanatçı Sezen Aksu, "Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezen Aksu, Rize’nin İşkencedere Vadisi’nde faaliyetine izin verilen taşocağına karşı, yöre halkının doğa talanı yapıldığı için verdiği hukuki direnişe ve bölge nöbetine ilişkin destek açıklamasında bulundu. Aksu, “Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil” dedi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz İnşaat’ın Rize’de İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı açma girişimine karşı İkizdere halkının direnişi devam ederken, bölge halkına art arda destek açıklamaları geliyor.

Son olarak sanatçı Sezen Aksu da bir açıklama yaparak, bölgedeki doğa katliamına tepki gösterdi. Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil…Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir” İfadelerini kullandı.

Sezen Aksu’dan ‘İşkencedere’ tepkisi: “Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki…”

Yorumlar kapalı.