SES İzmir Şubesi toplu iş sözleşmesi öncesi taleplerini açıkladı

SES İzmir Şubesi, kamu emekçilerini ve emeklilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için taleplerini açıkladı: "Hukuksuz OHAL/KHK’leri sonuçlarıyla birlikte iptal edilmelidir. OHAL Komisyonu lağvedilmeli, ihraçlar işlerine iade edilmelidir."

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SES İzmir Şubesi, ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme öncesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım da katıldı.

Açıklama öncesinde söz alan SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, iş yerlerini gezerek sağlık emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir metin hazırladıklarını söyledi. Radyasyon, diş hekimleri ve eczacıların genelgelerine değinen Yıldırım, yandaş sendikaya karşı kamu emekçilerinin taleplerinin görünür kılındığı bir toplu sözleşme için örgütlü mücadele çağrısında bulundu.

SES İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy, özellikle pandemi döneminde sağlık emekçilerinin biriken sorunlarına daha çok sorun eklendiğini, bu nedenle de bazı taleplerinin TİS koruması altına alınmasını istediklerini belirtti.

Ağustos ayında kamu emekçileri ve emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin gerçekleşeceğini ifade eden Yücesoy, “Her TİS döneminde olduğu gibi yapılan pazarlıkların ‘toplu satış sözleşmesi’ ile sonuçlanmasını önlemek için TİS taleplerimizi hep birlikte iş yerlerimizden doğru her platformda dile getirmek zorundayız. Çünkü yandaş sendikanın taleplerimize sahip çıkma noktasındaki performansını hep birlikte izledik ve ağır sonuçlarını yaşadık. Çalışma hakkı ihlallerine göz yuman yandaş yetkili sendika, kölelik koşullarına geri dönüşün tüm taşlarını döşemiştir. Bu yıl yapılacak şey döşenen o taşları yerlerinden birer birer çıkarmak; birlik ve beraberlik içinde grev hakkıyla güçlendirilmiş pazarlık gücünü kullanmak için yeni bir yolda tüm farklılıkları bir kenara koyup birlikte yürümek, talepleri görünür kılmak ve taleplerimize sahip çıkmaktır” dedi.

PERFORMANSA DAYALI ÖDEME SİSTEMİ KALDIRILMALI

Yücesoy sağlık emekçilerinin bazı taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

“-Hukuksuz OHAL/KHK’leri sonuçlarıyla birlikte iptal edilmelidir. OHAL Komisyonu lağvedilmeli, ihraçlar işlerine iade edilmeli,

-Sağlık ve sosyal hizmet sunumu gerçekleştiren tüm çalışanlar tek ve güvenceli bir istihdamla çalıştırılmalıdır.

-En düşük temel ücret yoksulluk sınırı üzerinde olmalı, her türlü performansa dayalı ödeme sistemi kaldırılmalı,

-İş kolumuzda tüm çalışanlara ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak arttırılmalıdır.

-Sağlıkta şiddetin önlenmesi için sağlık iş kolundaki emek ve meslek örgütlerinin verdiği “şiddet yasası teklifi” yasa teklifinin ceza ve idari hukukta yer bulması için Sağlık Bakanlığı tarafından çalışma yürütülmelidir.”

Kaynak: BirGün

SES İzmir Şubesi toplu iş sözleşmesi öncesi taleplerini açıkladı

Yorumlar kapalı.