Serasına giderken ceza kesildi aracına el konuldu: Benim sebzem ne olacak?

Serasına giderken ceza kesildi aracına el konuldu: Benim sebzem ne olacak?

Antalyalı çiftçi Tahir Erdemir, ailesiyle beraber işçi olarak çalıştıkları sera alanına giderken, jandarma tarafından durdurulduklarını, aracına el konulduğunu ve ceza kesildiğini iddia etti. Erdemir, “Çiftçilik belgem olmasına rağmen, kardeşlerim kasada bindiği, için arabama 15 günlüğüne el konuldu. Benim 15 gün içerisinde bu sebzem ne olacak. Çiftçi neyden ‘muaf’ kardeşim, çiftçi kendi tarlasına gidemez oldu” dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Aksu Yurtpınar Mahallesi’nde yaşayan Tahir Erdemir, Kurşunlu Mahallesi’nde işçi olarak çalıştıkları sera alanına giderken jandarma tarafından yolda durduruldu. Erdemir’in iddiasına göre aracın kasasında “yolcu taşıdığı” için jandarma ekipleri aracını çekti. Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olmasına rağmen kendisine bin 350 lira para cezası kesildiğini söyleyen Erdemir, şunları anlattı:

“ÇİFTÇİLİK BELGEM OLMASINA RAĞMEN CEZA YAZDILAR”

“Dün kendi serama gitmek istediğimde arabama bindiğimde kardeşlerimi de götürüp, tarlamıza gitmek üzere yola çıkmıştık. Kurşunlu’da jandarma trafik bizi çevirip, arabamızı 15 günlüğüne trafikten menettiler. Bana da bin 350 lira para cezası yazdılar. Çiftçilik belgem olmasına rağmen, kardeşlerim kasada bindiği için arabama 15 günlüğüne el konuldu, trafikten menettiler. Benim 15 gün içerisinde bu sebzem ne olacak? Biz gençlere destek olmaları lazımken artık bizi çiftçilikten iyice soğuttular. Zaten çiftçilik yürümeyecek hale geldi. Millet perişan herkes bunu biliyor, görüyor ama kimsenin umurunda değiliz.

“BEN DE LÜKS ARABAYLA TARLAYA GİTMEK İSTERİM”

Bir de diyorlar, ‘Çiftçi muaf’ çiftçi neyden muaf kardeşim? Çiftçi kendi tarlasına gidemez oldu. Jandarma, arabamı elimden alıyor. Gerekçesi ne? Arabanın kasasında kimse gitmeyecekmiş. Ya kardeşim benim Passat’ım yok. Volkswagen’im yok. Ben de lüks arabayla tarlaya gitmek isterim. Ama elimde bir tane transitim var benim. Onu da jandarma elimden aldı. Bu insaf mı, bu zor günde pandemi döneminde çiftçiye yapılacak dert mi bu. Biz de çiftçiliği mi bırakalım.”

Serasına giderken ceza kesildi aracına el konuldu: Benim sebzem ne olacak?

Yorumlar kapalı.