Sedef Kabaş davasında yeni gelişme

Gazeteci Sedef Kabaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iki bakana yönelik sözleri nedeniyle 11 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına 11 Mart 2022 tarihinde başlanacak. Kabaş’ın tutukluluğuna yapılan itiraz ise İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi tarafında reddedildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında, katıldığı bir televizyon programında Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözler nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamalarıyla toplamda 11 yıl 8 aya kadar hapsi istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

11 MART’TA HÂKİM KARŞISINA ÇIKACAK

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanarak İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame dün kabul edildi. İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi, tensip incelemesinde davanın görüleceği tarihi de 11 Mart 2022 olarak belirledi.

AVUKATIN TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Öte yandan, tensip incelemesinde Kabaş’ı tahliye etmeyen mahkeme, avukat Uğur Poyraz’ın tutukluluğa itirazını da ayrıca inceledi. Mahkeme, Kabaş’ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddetti. Bu karara göre; 22 Ocak’ta tutuklanan Kabaş, davanın görüleceği 11 Mart tarihine kadar tutuklu kalacak.

 

Sedef Kabaş davasında yeni gelişme

Yorumlar kapalı.