Sedat Peker davasında ilk savunma: Ben hiçbir şekilde telefecilik yapmadım

Sedat Peker’in de sanıkları arasında yer aldığı suç örgütü davasında ilk savunmayı yapan tutuklu sanık Ercan Ekşi, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Ben hiçbir şekilde telefecilik yapmadım. Sedat Peker'in evimdeki iftar yemeğine geldiği doğrudur, fakat hiçbir alacak verecek meselesiyle alakam yoktur. Kendisi de beni zaman zaman uyarmıştır. 'Birlikte fotoğraflarımız var, sana sıkıntı olmasın' demiştir. Mağdurum ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liderliğini kırmızı bültenle aranan Sedat Peker’in yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik dava, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başladı. Duruşmaya 15 tutuklu sanık getirilirken diğer tutuklu sanıklar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. 52 tutuksuz sanık, müştekiler ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

TUTUKLU SANIKLARDAN İLKİ SAVUNMASINI YAPTI

SEGBİS sistemiyle Elazığ’daki cezaevinden mahkeme salonuna bağlanarak savunmasını yapan tutuklu sanık Ercan Ekşi, “Ben örgütün de yağmanın da ne olduğunu cezaevine girdikten sonra öğrendim. Üzerime atılı ithamların tamamı ticari hayatımla ilgili görüşmelerden ibarettir. Ben, 300 bin kişilik bir ailenin soyadını taşıyorum. Kesinlikle kimsenin alacak vereceğine müdahil olmadım. Benim Sedat Peker ile ilgili ticari ortaklığım, para alışverişim yoktur. Mağdurum ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sedat Peker’in kendisine herhangi bir talimatı olmadığını söyleyen Ekşi, kimseyi tehdit etmediğini, kimsenin alacak ve vereceğine müdahil olmadığını söyledi. Ekşi, mahkeme başkanının emniyetteki ifadelerini okuması üzerine, “Benim üzerimde çok büyük baskı var. 16 saat gözaltında kaldım. Ben önayak olmadım” diye konuştu.

“BEN HİÇBİR ŞEKİLDE TELEFECİLİK YAPMADIM”

Mahkeme başkanının, müştekilerin iş yerlerinin yağmalanmasına ilişkin diğer bazı sanıklarla telefon görüşmeleri yaptığını söylemesi ve bu görüşmeleri açıklamasını istemesi üzerine Ercan Ekşi, “Ben hiçbir şekilde telefecilik yapmadım. Sedat Peker’in evimdeki iftar yemeğine geldiği doğrudur, fakat hiçbir alacak verecek meselesiyle alakam yoktur. Kendisi de beni zaman zaman uyarmıştır. ‘Birlikte fotoğraflarımız var, sana sıkıntı olmasın’ demiştir. Ben üzerime atılı hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Firari sanık Sedat Peker’in avukatı da sanık Ercan Ekşi’ye, herhangi bir alacak verecek olayına, Peker’in şahsi menfaat elde edeceği bir ilişkiye tanıklık edip etmediğini sordu.

Sanık Ekşi ise “Sedat Peker’i tanıdığım dönemde hiçbir zaman alacak verecek konusuna dahil olduğunu görmedim. Kendisinden hiçbir şekilde talimat almadım, kimseye talimat vermedim” diye cevap verdi

Mahkeme heyeti, sanık savunmasının ardından duruşmaya bir saat verdi. Aranın ardından sanıkların savunmalarına devam edildi.

Sedat Peker davasında ilk savunma: Ben hiçbir şekilde telefecilik yapmadım

Yorumlar kapalı.