Saygı Öztürk’ten, kendisine ‘namussuz’ diyen Soylu’ya yanıt

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, AKP’li bir vekilin eşi hakkındaki kamudaki yükseliş haberi nedeniyle İçişleri Bakanı Soylu’nun kendisi için kullandığı ifadelere yanıt verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Saygı Öztürk, AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun eşi Ali Ayvazoğlu’nun kamudaki dikkat çeken yükselişini yazmasının ardından kendisine ‘namussuz’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. “Meslek hayatımda, hiç ‘Namussuzluk’ yapmadım, kimse de yaptıramaz” diyen Öztürk, “Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramın arkasına sığınmamalı” ifadelerini kullandı.

Saygı Öztürk’ün bugünkü yazısında yer alan ilgili bölüm şöyle:

Yazılarımda, haberlerimde, kitaplarımda kimseye iftira, hakaret, hele de “Namussuzluk” olmamıştır. Hata yapınca özür dilemeyi de bilirim.
Gençlerimiz, kamuda çalışabilmek için kamu personeli sınavlarına, mülakatlarına girerken, arkasında siyasi güç olanlar, belediyede özel kalem müdürlüğüne sınavsız, mülakatsız alınıp, hiç çalışmadan memur yapılıyor ve devletin başka birimlerine kaydırılıyor. Ohh, ne güzel memleket… Ali Ayvazoğlu, eşinden ayrıldı, o dönem AKP ilçe teşkilatında sekreter, daha sonra İl kadın Kolları’na atanan Bahar Hanım’la evlendi.
2017’de, “AKP Kadın Kolları Başkanının kocasın hülle ile Trabzon İl Kültür Müdürlüğü’ne atanması”na ilişkin haber için Ali Ayvazoğlu, kendisini arayan Ali Ekber Ertürk’e “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun takdiriyle geçiş yaptım. Milletvekili olan eşim üzerinden yükseldiğim doğru değil” dedi. Aynı kişinin, Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandığını yazdığımızda “Namussuz” diyen ise Soylu oldu. Bir bakan, bu sözleri kendisine yakıştırıyorsa ne diyebilirim? Bakan twitleri araştırsa, Ekrem İmamoğlu’na hangi kadın milletvekili “Yunanlı”, Kemal Kılıçdaroğlu’na hangi müdür “keMAL” yani “Mal” diye yazdığını görür.
Eğer, haberimle namusa dil uzatırsam o dili kendi elimle keser, yazan kalemimi kendi elimle kırarım. Bu böyle biline. Bahar Hanım’ı da, Ali Ayvazoğlu’nu da tanımam. Haksız atamaları örtmek için, kimse namus gibi kutsal kavramın arkasına sığınmamalı. Trabzon’da iş bekleyen binlerce gencin sözcüsü oldum. Hepsi bu kadar…

Saygı Öztürk’ten, kendisine ‘namussuz’ diyen Soylu’ya yanıt

Yorumlar kapalı.