Sanatçılardan ‘kademeli normalleşme’ tepkisi: “Sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey ideolojiktir”

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'kademeli normalleşme' takviminde sanatçılar için adım atılmadı. Müzisyen Harun Tekin, "Bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayı için ‘kademeli normalleşme’ takvimini açıkladı.

Erdoğan’ın açıkladığı takvimde sanatçılar için herhangi bir adım atılmadı, sanatçılar duruma tepki gösterdi.

mor ve ötesi’nin solisti Harun Tekin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “müzikten, sahneden, sanattan korkmak korkanlar açısından makul gibi görünse de beyhude bir tavır. keyfi yasaklar aşının yerine geçemez. bu ülkenin birbirinden değerli müzisyenlerinin, müzik emekçilerinin, sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey rasyonel değil ideolojiktir” dedi.

Redd grubunun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sanatçı, müzisyen, sanat ve eğlence sektörü emekçileri ve dinleyiciler olarak konuşmaktan bir adım öteye geçmemiz gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Hayatı sadece kendi yaşam biçimlerinden menkul sanan siyasi iktidar için adeta halk sağlığı sorunuyuz. dert edip geceleri uyuyamaması gereken kültür bakanı için 1 turist kadar değerimiz yok? Arkadaşlarımız yaşamlarına son veriyor, yazmak ölümleri engellemiyor sevgili arkadaşlar” denildi.

Grubun hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise, “Halısaha kadar değerimiz yok” denildi.

Şarkıcı Gülben Ergen de yaptığı açıklamada, “Restoran kafeterya sabah 7 akşam 21.00 demek konser yok, müzik yok, sanata sanatçıya, müzisyene yaşamak yok demek mi?” dedi.

DEMET AKALIN DA İSYAN ETTİ

Şarkıcı Demet Akalın da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Müzisyenler ne yapacak?” ifadelerini kullandı.

Akalın, “İntihar haberi almayız umarım…” dedi.

Sanatçılardan ‘kademeli normalleşme’ tepkisi: “Sahne sanatçılarının maruz bırakıldıkları şey ideolojiktir”

Yorumlar kapalı.