Salgın günlerinde ağaç katliamına tepki: Bizim ağaçlarımızı kimse kesemez

Bursa Kirazlıyayla Köyü'nde yapılmak istenen flotasyon tesisi için ağaç kıyımı koronavirüs salgınına rağmen dün de sürdü. Köy halkının mücadelesi ağaç kıyımını ikinci kez durdurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde flotasyon (cevher zenginleştirme) tesisi için yapılan ağaç kıyımını köy halkı bir kez daha durdurdu.

Geçtiğimiz hafta Meyra adlı şirketin ağaç kesimine başladığını haber alan köylüler bölgeye giderek kesimi durdurdu. Ancak bu arada 2 kamyon ağaç kesildi. Yaşanan salgını bile hesaba katmayan firma dün Jandarma eşliğinde yeniden ağaç kıyımına girişti. Olay yerine gelen köylüler 10 kamyona yakın ağacın kesildiğini gördü. Halkın tepkisi sonucu kesim yeniden durdurdu. Bölgeye gelen Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu köylülerle konuşarak firmanın gerekli izinleri aldığını ve yapacak bir şey olmadığını söyledi.

KÖYÜ MADEN ŞİRKETİNE BAĞLADILAR

Tesisin heyelan bölgesinde kurulmak istediğine dikkat çeken yöre halkından Recep Sarı “Heyelan bölgesi diye bu civara yol yapmadılar. Flotasyon tesisi patlarsa köyü yok eder. Ağaç kesimini ikinci kez durdurduk. Muhtar maden şirketiyle iş birliği içerisinde. Köyleri büyükşehire mi bağladılar, madene mi belli değil. Köy kahvesini, mezarlığın duvarını maden şirketine yaptırıyorlar” dedi.

MİLLETVEKİLİ SÖZ VERMİŞTİ

Geçen günlerde Ankara’ya gittiklerini ve AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile görüştüklerini belirten Yenişehir Kirazlıyayla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nedim Kakaç, “Vekil ile görüştüğümüzde söz verdi. “İstemiyorsanız bu projeyi yaptırmayacağız” dedi. Ancak vekil ile bir daha görüşemedik. Arabulucu da “Beni bir daha aramayın” dedi” ifadelerini kullandı.

FLOTASYON NEDİR?

Flotasyon veya yüzdürme yöntemi, üretilecek cevherin su sevme ve su sevmeme özelliklerini kullanarak sıvı içerisinde kabarcık oluşturarak diğer malzemelerden ayrılmasını sağlayan bir zenginleştirme yöntemidir.

Salgın günlerinde ağaç katliamına tepki: Bizim ağaçlarımızı kimse kesemez

Yorumlar kapalı.