Saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Naki D. ile husumetli değilim

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın saldırıya uğraması ile ilgili azmettirici olarak aralarında husumet olduğu iddia edilen Naki D.'nin ismi ortaya atılmıştı. Naki D. ile aralarında husumet olmadığını söyleyen Sarıtaş "Bu bir algı operasyonu" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, 6 Ağustos’ta aracıyla evine giderken, bir motor üzerindeki adres sorma bahanesiyle aracına yanaşan kişiler tarafından saldırıya uğramıştı.

Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Saldırganların yakalanması için özel ekip kuruldu. Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4’ü tutuklandı, 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan A.Y, saldırının azmettiricisinin cemevi üyesi Naki D. olduğunu iddia etti. Naki D. sorgulamasında azmettirici olduğunu kabul etmedi. Naki D.’nin “Selami Sarıtaş’ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yok. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum” ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, Naki D. ile aralarında husumet olduğu iddiaları hakkında halktv.com.tr’den Ozan Demiriz’e konuşan Sarıtaş, Naki D’nin azmettirici olmadığını, aralarında husumet yaşanmadığını ve iddiaların algı operasyonu olduğunu vurguladı. Sarıtaş sözlerine şöyle devam etti:

“Cemevinden arkadaşımız, husumetli değiliz. Husumeti bırakın tartışmamız dahi olmadı. Kavgamız, gürültümüz olmadı. Bu bir algı operasyonu. Basın yoluyla algı yaratmaya çalışıyorlar. Naki’nin maddi durumu iyi değil, çalışmıyor. 12, 13 kişiyi organize edecek bir durumda değil. Tamamen algı!”

Kimin algı yarattığını sorduğumuz Sarıtaş, ‘kimin algı yarattığını bilmiyorum’ cevabını verdi.

A.Y’nin iddiası: azmettirici Naki D.

Başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G.(36) ile A.Y. (30) olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y’yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu.

A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu N.D.’nin azmettirdiğini iddia etti. A.Y sözlerine şöyle devam etti:

“N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D. ise M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi.”

Naki D. azmettirici olduğunu kabul etmedi

Şüpheli Naki D.’nin ise sorgusunda şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

“Ben Selami Sarıtaş’ı cemevi yönetiminden tanırım. Olayla hiçbir alakam yoktur. Diğer şüphelilerin ise bu suça karışıp karışmadığını bilmiyorum. Olaydan 4 gün önce beni Kartal’daki cemevinden aldılar. Maltepe Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gittik. Sonra bir kafeye gittik, ardından da ayrıldık. O gün darp olayı hiç konuşulmadı. Ben Selami Sarıtaş’la ilgili kendisine gözdağı vereceğimi söylemedim. O gün sadece müştekinin davranışlarını basın yoluyla deşifre edeceğimi söylemiştim. Ben kimseyi azmettirmedim. Suçsuzum”

Saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş: Naki D. ile husumetli değilim

Yorumlar kapalı.