Sakal nasıl çıkar? Gür sakal çıkarma yöntemleri nelerdir?

Sakal gürleştirme, seyrek sakallı erkeklerin en büyük problemlerinden biri. 'Köseyim sakal nasıl çıkar?' sorusu her seyrek sakallı tarafından sık sık araştırılır. Peki ama sakal nasıl gürleştirilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakal, birçok erkeğin tercih ettiği modası geçmeyen doğal aksesuarlardan biri. Doğala dönüş akımı ile beraber birçok erkek sakallarını uzatmaya ve daha erkeksi bir görünüş yakalamaya çalışıyor. Ancak hem genetik hem de çevresel birçok faktör nedeniyle sakal çıkmayabilir ya da istenilen boyutta uzamayabilir.

Sakallarınız hem genetik hem de çevresel sebeplerden ötürü çıkmıyor olabilir. Sakal çıkması için sürekli jilet ile tıraş olmak, bilinenin aksine sakal köklerinin çıkmasını engelleyecektir. Bu nedenle sakalınız çıkmıyorsa ilk yapmanız gereken sürekli olarak jiletle tıraş olmaktansa, sakalınızı rahat bırakarak uzaması için zaman tanımak olmalı. Sakal uzatmak için en az 5 hafta beklemeli, eğer hala herhangi bir uzama görmüyorsanız başka yöntemlere başvurmalısınız.

Sakal Gürleştirme Yöntemleri

Sakalının gür bir şekilde çıkmasını isteyen seyrek sakallı erkekler için belli başlı birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde seyrek sakallı erkekler, daha gür sakallara sahip olmaktadır. Ancak bu yöntemlerin düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.

Sakal gürleştirme yöntemleri şu şekilde olmaktadır;

  • E vitamini almak sakalların daha gür çıkmasını sağlamaktadır.
  • Kuruyemiş ve zeytinyağının bol miktarda tüketilmesi de sakalları gürleştirmektedir.
  • Çinko barındıran besinlerde sakalların gürleşmesini sağlamaktadır.
  • Düzenli olarak yüze ‘badem yağı’ sürmek, sakalların daha gür çıkmasını sağlamaktadır.
  • Sakal serumu kullanmak

Sakal nasıl çıkar? Gür sakal çıkarma yöntemleri nelerdir?

Sakal Nasıl Gür Çıkar?

Gür sakallara sahip olmak isteyen kişiler, sarımsak yağı ile sakallarının gür bir şekilde çıkmasını sağlayabilmektedirler. Badem yağı ve sarımsak yağının karıştırılarak, sakallara sürülmesi, en kısa zamanda sakalların gürleşmesini sağlayacaktır. Bu karışım evde kolay bir şekilde hazırlanabilmesinden dolayı, kolay ve etkili sakal gürleştirme yöntemi olmaktadır.

Düzenli Uyku Ve Güneş Işığı

İnsanların hücreleri 23.00-04.00 saatleri arasında, insan uyurken yenilenmektedir. Yüzdeki hücrelerin yenilenmesi için bu saatlerde uykuda olmak gerekmektedir. Yenilenen hücreler sayesinde sakallar, daha rahat bir şekilde çıkarak, gür bir görüntü elde edilmesini sağlayacaktır.

Ayrıca güneş ışığında, sakalların çıkması için geren tüm vitaminler bulunmaktadır. Düzenli olarak güneş ışığı alan kişilerinde sakalları gürleşir. Gür bir sakala sahip olmak için bunların uygulanması gerekmektedir.

Sakal nasıl çıkar? Gür sakal çıkarma yöntemleri nelerdir?

Yorumlar kapalı.