Netflix’in yeni dizisi Şahmaran bir süre önce izleyiciyle buluştu ve sosyal medyada çok konuşuluyor. Öyle ki dizide geçen ‘Şahsu’, ‘Maran’ gibi isimlerin anlamları da Google’da çok arananlar arasına girmiş durumda. İşte diziyle ilgili merak edilen soruların yanıtları…
Şahmaran dizisi künyesi:
Sezon:1
Türler: Türk Yapımları,Fantastik Diziler,Romantik Drama Dizileri,Drama Dizileri
Bölüm: 8
Yönetmen: Umur Turagay
Özet: Şahsu, tam merkezinde olduğu Şahmaran kehanetinden ve onu bekleyen aşktan habersizdir. Oysa sadece iki kişinin değil, iki ırkın kaderi bu aşka bağlıdır. İnsanların ve yılanların…
Başrol oyuncuları: Serenay Sarıkaya, Burak Deniz, Mustafa Uğurlu
ŞAHMARAN DİZİSİ KONUSU
20 Ocak’ta Netflix izleyicisi ile buluşan Şahmaran dizisinin konusu şu şekilde:
Şahsu, annesini kaybettikten sonra büyük babasıyla yüzleşmek için Adana’ya gider ancak burada kendisini Mar adı verilen sıra dışı bir topluluğun ortasında bulur. Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı seçilen kızın Şahsu olduğunu düşünmektedir. Ve onun gelişiyle tarihi kehanetin gerçekleşmesini beklemektedirler. Her şeyden habersiz olan Şahsu ise Mar topluluğunun yol göstericisi Maran ile aralarındaki çekime karşı koyamaz ve ona âşık olur. Şahsu, onu bekleyen bu tehlikeli yolda hem kendini hem de aşkın gücünü keşfedecektir.
ŞAHMARAN DİZİSİ OYUNCU KADROSU
- Serenay Sarıkaya (Şahsu)
- Burak Deniz (Maran)
- Mustafa Uğurlu (Davut)
- Mert Ramazan Demir (Cihan)
- Ebru Özkan (Çavgeş)
- Hakan Karahan (Lakmu)
- Elif Nur Kerkük (Medine)
- Mehmet Bilge Aslan (Salih)
- Ekin Gökgöz (Miraç)
- Berfu Halisdemir (Diba)
- Nilay Erdönmez (Hare)
- Nil Sude Albayrak (Bike)
- Ayşe Lebriz Berkem (Tutku)
- Mert Doğan (Arun)
- Ece Ertez (Lilit)
ŞAHMARAN DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?
Şahmaran dizisinin çekimleri Adana, Tarsus ve Datça’da gerçekleşti.
ŞAHMARAN EFSANESİ
Peki Şahmaran ya da Şahmeran efsanesi nedir? Kültür Portalı’nda Şahmeran olarak yer alan efsane şu şekilde anlatılıyor:
Tarsus’ta binlerce yıl önce yedi katlı yeraltında yaşayan yılanlar varmış. Meran adı verilen bu yılanlar, akıllı, şefkatli ve barış içinde yaşarlarmış. Meranların kraliçesine Şahmeran denirmiş. Şahmeran genç ve güzel bir kadınmış. Efsaneye göre, Şahmeranı gören ilk insan Cemşab’mış. Cemşab geçimi için odun satan fakir bir ailenin oğluymuş. Bir gün Cemşab ve arkadaşları bal dolu bir mağara keşfetmişler. Balı çıkarmak için Cemşab’ı aşağıya indiren arkadaşları paylarına daha çok bal düşmesi için onu orada bırakıp kaçmışlar. Cemşab mağarada bir delik görmüş ve buradan ışık sızdığını farketmiş. Cebindeki bıçak ile deliği büyütünce, ömründe görmediği kadar güzel bir bahçe görmüş. Bu bahçede eşi benzeri olmayan çiçekler, havuz ve pek çok yılan görmüş. Uzun yıllar burada yaşamış ve Şahmeran’ın güvenini kazanmış.
Yıllar sonra, ailesini çok özlediğini söyleyip gitmek için yalvarmış. Bunun üzerine Şahmeran kendisini salıvereceğini, ancak yerini kimseye söylemeyeceğine dair söz vermesini istemiş. Şahmeran’a söz verip ailesine kavuşan Cemşab uzun yıllar verdiği sözde durarak Şahmeran’ın yerini kimseye söylememiş. Bir gün ülkenin padişahı hastalanmış. Ülkenin veziri hastalığın çaresinin Şahmeran’ın etini yemek olduğunu söylemiş ve her yere haber salınmış. Cemşab kuyunun yerini söylemeye zorlanmış. Cemşab mecbur kalıp kuyunun yerini gösterince Şahmeran bulunup dışarı çıkarılmış. Şahmeran Cemşab’a; “Beni toprak çanakta kaynatıp suyumu Vezire içir, etimi de Padişaha yedir” demiş. Böylece vezir ölmüş padişah da iyileşip Cemşab’ı veziri yapmış.
Efsaneye göre Şahmeran’ın öldürüldüğünü yılanlar o günden beri bilmemektedirler. Tarsus’un, Şahmeran’ın öldürüldüğünü öğrenen yılanlar tarafından bir gün istila edileceği rivayet edilir.
Yorumlar kapalı.