Şahan Gökbakar da Akbelen Ormanı direnişine destek verdi: “Aklım ve kalbim sizinle!”

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen linyit maden ocağına karşı bölge halkının nöbet eylemi devam ediyor. Son olarak ünlü komedyen Şahan Gökbakar'dan da direnen köylülere destek geldi. Gökbakar, sosyal medyadan paylaştığı videoda "Akbelen kalbimiz sizinle.." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’na, Limak ve IC Holding’in kurmak istediği linyit maden ocağına karşı bölge halkının nöbet eylemi yangınlara rağmen 25 gündür devam ediyor.

Son olarak Milas’ta Akbelen Ormanı’nda yangın önleme bahanesiyle yaklaşık 100 ağaç kesilirken, gece saatlerinde jandarma direniş alanında nöbet tutan halkı zorla çıkardı.

Günlerce orman yangınıyla boğuşan Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı açmak amacıyla ağaçların katledilmesine karşı çıkan  İkizköy’de gece yarısı jandarmanın müdahalesiyle nöbet alanından çıkarılan köylüler ve çevreciler ile jandarma arasında gergin bekleyiş sürerken; Milas-Ören karayolunun üzerinde yaklaşık 200 jandarma tarafından önleri kesilen köylü ve çevrecilere de destek büyüyor.

‘DAHA YANGINLARIN SICAĞI SÜRERKEN…’

Direnen köylülere bir destek de ünlü komedyen Şahan Gökbakar’dan geldi. Gökbakar, sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile Limak ve IC Holding’in Akbelen Ormanı’nda yaptığı çevre katliamına tepki gösterdi.

Ünlü komedyen, videosunda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostlar, hepinize merhaba. Biliyorsunuz bu son dönemlerde özellikle 10-15 günlük süre zarfında çok ciddi ormanlık alanlarımızı kaybettik. 60-70 bin hektarın üzerinde kızılçam ormanımız yok oldu. Daha yangınların sıcağı sürerken, yanan ormanların dumanı tüterken, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy mevkisinde Akbelen Ormanlarına dozerler, ağaç kesme makineleri, yıkım ekipleri girdi.”

‘İNŞALLAH BU YANLIŞTAN DÖNÜLÜR’

“Kömür işletmesi yapmak için güzelim Akbelen Ormanlarını kesmeye kalkıştılar. Karşılarında o bölgedeki köylüler, yerli halk, doğa gönüllüleri ve çevre gönüllüleri durdu. Ben de buradan karşısında olduğumu ve oradaki herkesle beraber aklımın ve kalbimin Akbelen’de olduğunu belirtmek isterim. İnşallah bu yanlıştan dönülür.”

Şahan Gökbakar da Akbelen Ormanı direnişine destek verdi: “Aklım ve kalbim sizinle!”

Yorumlar kapalı.