Sağol nasıl yazılır? Sağ ol ayrı mı yazılır, birleşik mi yazılır? Sağol kelimesinin TDK yazılışı

İmla kurallarını ve noktalama işaretlerini bilmek son derecede önemlidir. Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinden en çok sorgulanan kelimelerden bir tanesi olan sağol dikkat çekmektedir. Peki, sağol kelimesi nasıl yazılır? Sağ ol kelimesi ayrı mı, birleşik mi yazılır? İşte sağol kelimesinin TDK yazılışı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağ ol, yapılan bir iyilik ya da yardım karşılığında müteşekkir olunduğunu belirtmek için kullanılan kelimelerden biridir. Kelimelerin nasıl yazıldığına dair zaman zaman tereddütte olabiliyoruz. Sohbet esnasında en sık kullandığımız kelimelerden biri de sağol kelimesidir. Sağ ol TDK yazımı ayrı mı, bitişik mi? İşte sağol kelimesinin doğru yazılış şekli ve detayları…

SAĞ OL NASIL YAZILIR?

İlk kez Osmanlı döneminde kullanılan sağ ol, kalıplaşmış bir ifadedir. Birinin sarf ettiği bir söz ya da yaptığı iyilik sonrasında söylenen bu sözün nasıl yazıldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. TDK’ya göre sağ ol kelimesinin yazılışı şu şekildedir.

SAĞOL BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR?

Türk Dil Kurumu’nda göre ”sağ ol” ayrı olarak yazılır. Ancak günümüzde birçok kişi bu kelimenin doğru yazımını birleşik olarak bilir.

Sağ ol (doğru kullanım)

Sağol (yanlış kullanım)

Sağ ol Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri

“Bizim için o kadar yoldan geldiğiniz. Hepiniz sağ olun!”

“Onca çabama rağmen ‘sağol’ bile demedi”

Sağol nasıl yazılır? Sağ ol ayrı mı yazılır, birleşik mi yazılır? Sağol kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.