Sağlık Bakanlığı yayınladı… Koronavirüs risk bölgeleri bu uygulamada

Sağlık Bakanlığı, corona virüs salgınıyla ilgili, risk bölgeleri, aile takibi, Covid-19 testi, günlük corona virüs tablosu ve harita üzerinden hastane, eczane, metro ve otobüs duraklarının bilgilerinin paylaşıldığı bir uygulamayı yayımladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Dünyada virüs tespit edilenlerin sayısı 2 milyon 250 bini geçti. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 155 binin üzerine çıktı. Hastalığı yenenlerin sayısı 600 bine yaklaştı. Türkiye’de ise, toplam vaka sayısı 78 bin 546’ya, vefat sayısı bin 769’a, iyileşerek taburcu edilen hasta sayısı ise 8 bin 63’e yükseldi.

Salgınla mücadelede zorunlu olmadıkça sokağa çıkılamaması ve vatandaşların kendisini izole etmesi virüsle savaşta en önemli tedbirlerin başında geliyor. Sağlık Bakanlığı, virüs ile alakalı güncel bilgileri ve risk haritalarını gösteren ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasını geliştirdi. Uygulama, IOS ve Android marketlerde yayımlandı.

Uygulama, koronavirüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemeğk amacıyla geliştirildi. Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktaları hakkında bilgilerin bulunduğu uygulama, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu da gösteriyor.

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasına İOS kullancıları bu linkten Android kullanıcıları da buradan ulaşabilirler.

Sağlık Bakanlığı yayınladı... Koronavirüs risk bölgeleri bu uygulamada

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl çalışıyor?

Hayat Eve Sığar uygulamasını açtıktan sonra sizden telefon numaranız istenecek. Ardından telefonunuza onay kodu gelecek ve bu kodu girmenizle birlikte doğrulama işlemini yapmış olacaksınız. ‘Hesabın Doğrulandı’ mesajını gördüyseniz ‘Konum Servislerini Aç’ seçeneğine dokunun ve devam edin. Bu servisi açmadan uygulama bulunduğunuz yeri göremez ve sizin risk bölgesinde olup olmadığını size söyleyemez. Bir sonraki adımda da Bluetooth servislerini açabilirsiniz.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uygulama size ‘Bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz’ sorusunu yöneltiyor. Unutmayın; bu uygulamayı açtığınızda bu soruyla karşılaşacaksınız ve uygulamanın pratikte işe yaraması için gerçekten sağlık durumunuz ne ise onu işaretlemelisiniz.

Hayat Eve Sığar uygulamasını açtıktan sonra karşınızda iki büyük seçenek çıkacak. Biri ‘Bana en yakın sağlık kuruluşunu bul’, diğeri de ‘Alo 184’ ara butonları… Her ikisi de acil durumlarda mutlaka kullanmanız gereken butonlar…

Uygulamanın hemen altında 4 seçenek bulunuyor: Sağlık Durumu, Yoğunluk, Ailem, Hesabım… Bu seçenekler içinden Yoğunluk kısmına geçelim şimdi de. Bu özelliği kullanabilmeniz için T.C. Kimlik No, Baba Adı ve Doğum Yılı bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurup kaydınızı tamamlamanız gerekiyor.

Yoğunluk haritası, bulunduğunuz bölgenin riskli bölge olup olmadığını size gösteriyor. Sağlık Bakanlığınca tespit edilen vakalar ve belirlenen riskli bölgeleri hızlıca görebilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz konumun risk seviyesini hızlıca öğrenebilirsiniz. Yoğunluk haritasında ‘Evde İzolasyon’, ‘Riskli’ ve ‘Enfekte’ olarak haritada durumunuzu görebiliyorsunuz.

Ailem seçeneği ise aile bireylerinizi ekleyip takip edebileceğiniz bir özellik sunuyor. Onların da onayı alınarak buraya kişi eklenebiliyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın E-Nabız başta olmak üzere bir dizi servislerine de kısa yoldan ulaşmanızı sağlıyor.

Sadece bir hattınızla kayıt yaptırabilirsiniz. Yani iki hattı olan bir kullanıcının tek hattıyla birlikte T.C. Kimlik No’sunu kullanarak kayıt yaptırması yeterli. İkinci bir kayıt oluşturulması mümkün olmuyor.

Konum Servisleri konusunda uygulamaya izin vermezseniz sizi ilgisiz bir yerde gösterebilir ve risk durumunu sizinle paylaşamaz. Bu nedenle uygulamadan verim alabilmek için istenen talepleri onaylamanız gerekiyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasının bir diğer özelliği ise en güncel verileri sizlerle paylaşması. Uygulamayı her açtığınızda haritayı incelerken, diğer yandan iyileşenlerin sayısını, vefat edenlerin toplam sayısını en güncel haliyle görebiliyorsunuz.

Sağlık Bakanlığı yayınladı… Koronavirüs risk bölgeleri bu uygulamada

Yorumlar kapalı.