Sağlık Bakanı Koca tarih verdi: Maskeler ne zaman çıkarılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama ile normal hayata dönüş için eylül ayı sonunu işaret ederek, "Bu dönemde okullar, üniversite, yüksekokullar dahil olmak üzere normal hayata dönülmesini hedefliyoruz; aşılamayı sağlayarak" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün (31 Mayıs 2021) gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında soruları cevapladı. Koca, “Erken dönemde bir rahatlama bekliyoruz” diyerek, yaz aylarını işaret etti.

Sağlık Bakanı, maske takma zorunluluğunun kalkması için ilk kez tarih verdi.

Bakan Koca, “Eylül’de normal hayata dönmek istiyoruz, toplumsal bağışıklık yakalandıktan sonra aşı olanlar maske takmayabilir. Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönecek” dedi.

Toplumun en az yüzde 60’ının aşılanmasıyla toplumsal bağışıklığın oluşabileceğini söyleyen Bakan Koca, “Toplumsal bağışıklığın oluşması önemli. Aşılamayı da biz haziran, temmuz, ağustos ve eylül dahil olmak üzere yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca tarih verdi: Maskeler ne zaman çıkarılacak?

Yorumlar kapalı.