Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık bakanı Fahrettin Koca twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar.,” dedi.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca, tweetter hesabından bir açıklama daha yaparak, “BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek.” dedi.

GÜN GÜN TÜRKİYE’DE COVİD-19 VAKA SAYISI

10 Mart’ta ilk pozitif vakanın tespit edildiği Türkiye’de yine bu vakanın yakın çevresinden olan kişilere de covid-19 bulaşmış ve üçüncü günde vaka sayısı 5’e yükselmişti. Bu günden itibaren Sağlık Bakanı Koca virüsle ilgili güncel rakamları her gün paylaşmaya başlamış ve beşinci günde vaka sayısının 18’e ulaştığını duyurmuştu.

Covid-19’un Türkiye’deki seyrinin altıncı gününde vaka sayısı 47’ye çıkmış yedinci günde ise yaklaşık 2 kat yükselmiş ve 98 olmuştu. Virüsün ilk sıçrayışını yaptığı sekizinci günde vaka sayısı 191’e ulaşırken dokuzuncu günde hem vefat eden kişi sayısı artmış hem de pozitif vaka 359’a ulaşmıştı. Virüsün onuncu gününde yani 20 Mart’ta ise pozitif sayının artmasıyla birlikte can kaybı 9’a ulaşırken vaka sayısı da 670 olmuştu.

TÜRKİYE’DE CORONA VİRÜSÜ VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Vaka sayılarının artması nedeniyle peş peşe yeni önlemlerin duyurulduğu Türkiye’de son rakamı yine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre Türkiye’de vaka sayısı 1236 can kaybı sayısı ise 30 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var

Yorumlar kapalı.