Sabah Yazarı Barlas’tan dolar yorumu: Sabotajlar geldi, Gezi kalkışması buna bir örnektir. Sonuçta dolar git gide 9 TL’yi buldu

“Türk Lirası’ndan sıfırlar atılmıştı, durum gayet güzel devam ediyordu. Ancak sabotajlar geldi, Gezi kalkışması buna bir örnektir. Sonuçta dolar git gide 9 TL’yi buldu”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas,  Türk Lirası’nın dolar karşısında her geçen gün değer kaybetmesinin “moralleri düşürdüğünü” söyledi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında “AK Parti iktidarı yola çıktığında Türk Lirası’ndan sıfırları atmıştı. Durum da gayet güzel devam ediyordu. Ama arkası arkasına sabotajlar geldi” dedi.

Barlas, doların 1,80 bandından 2,39 TL’ye kadar yükseldiği 2013 yılındaki Gezi eylemleri dönemini hatırlatarak şunları yazdı:

Gezi kalkışması bunlara bir örnektir. Sonuçta dolar gide gide 9 TL’yi buldu. Artık öğrenmemiz lazım; doların Türk Lirası karşısındaki fiyatı, Amerikan ekonomisinin gücünü göstermiyor. Amerikan ekonomisi şu anda dünyanın en borçlu ekonomisi. Ancak dolar basan makineler, Amerika’nın elinde olduğu için adeta oyun oynuyorlar.

Türk Lirası’nın değeri ise enflasyonun düşmesine, arz-talep dengesinin düzelmesine bağlıdır. Ne yazık ki şu anda enflasyon % 20’lere yakın düzeyde. Her faiz indiriminde dolar da yükseliyor. Bunun nedenlerini ekonominin gerçekleri doğrultusunda araştırmak gerekir.

Sabah Yazarı Barlas’tan dolar yorumu: Sabotajlar geldi, Gezi kalkışması buna bir örnektir. Sonuçta dolar git gide 9 TL’yi buldu

Yorumlar kapalı.