Rusya’nın kararı Çeşme’deki turizmcileri üzdü

Rusya'nın Türkiye'yle havayolu iletişimini 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar sınırlandırılmasına karar vermesi turizm kenti Çeşme'de hayal kırıklığı yarattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, kararla ilgili olarak “Turizmciler olarak hayal kırıklığına uğradık. Rus pazarı, neredeyse ülke turizmimizin yüzde 50’sini oluşturuyor. Bu durum Türk turizmi için bir entübe olur. Dilerim alınacak yeni kararlarla bu turizm 1 Haziran’dan daha önce açılır” dedi.

7 MİLYON TURİST

Rusya’dan gelen turist sayısının 2019 yılında 7 milyon olduğunu ifade eden Demir, “2021 yılı turizminin geçen yıldan daha olacağını düşünmüştük ama irademiz dışında alınan bu kararlar, Türk turizmini hayal kırıklığına uğratmış durumda” dedi. Ümitlerini kaybetmediklerini de söyleyen Demir, “Ben ramazan ayında alınan tedbirlerle birlikte sayıların düşeceğini ve sezonun geçen yılın daha da üstünde değerlerle açılacağını ümit ediyorum. Turizm sektöründe çalışan kişilerin aşılanması da müşterilere güven verecektir. Aşının bir an önce uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Çeşme’de bir marinanın genel müdürü Can Akaltan da “Rus turistlerin ülkemize ilgisi her geçen gün ilgisi artıyordu. Bu durum yat turizmine de yansıdı. Geçen yıl bir önceki yıla göre ülkemize gelen Rus tekne sayısında yüzde 30’luk artış olmuştu. Özellikle lüks yat turizminde Rusların ülkemize büyük bir ilgisi var. Bu sene uçuşların kısıtlanması bunu etkileyecektir. Yine de önümüzdeki günlerde vaka sayıları azaldığında bu kısıtlamanın kaldırılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Çeşme’de bir butik otelin işletmesini yapan Mutlu Duman ise, “Uçuş sınırlamasından turizm olumsuz etkilenecek. Özellikle Antalya ve Bodrum için oldukça kötü bir durum olacak. Bizim otelimize bireysel olarak Rusya’dan gelen turistler vardı ve bunlar iptal oldu. Kötü bir süreç yaşıyoruz. Turizmciler için olumsuz bir durum. Umarız ki bir an evvel normale döneriz” dedi.

Rusya’nın kararı Çeşme’deki turizmcileri üzdü

Yorumlar kapalı.