Rizeli muhtar kardan kapanan köy yollarını kendi aracıyla açtı

Rize’nin Çayeli ilçesinde muhtar Yaşar Taş, kar nedeniyle kapanan köy yollarını, aracının önüne taktığı kar küreme tarağı ile açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çayeli ilçesine bağlı Latifli Köyü muhtarı Yaşar Taş, Meteorolojinin Doğu Karadeniz Bölgesini etkisi altına alacak olan kar yağışı uyarısının ardından, aracının önüne kar küreme tarağı taktı. Asıl mesleği demircilik olan muhtar Taş, bölgede etkili olan kar yağışının ardından Latifli ve çevre köylerde karla kapanan yolları açma çalışması gerçekleştirdi.

Latifli Köyü’nde kar kalınlığı yaklaşık bir metreyi geçerken, köylüler gıda ve ihtiyaçlarını muhtara ileterek, aracıyla ulaştırmalarını rica ediyor.

‘Eğimli bölgelerde biraz zorlanıyorum’

Demir işleriyle uğraştığını ifade eden muhtar Taş, iş makinelerindeki sistemi örnek aldığını belirtti. Taş “Arazi aracımın önüne kar yığını geliyordu. Aklıma böyle bir şey geldi ve demir işleriyle uğraştığım için aracımın önüne kar küreme tarağı koydum. İş makinelerinde bulunuyor, karı kenara sürünce tekerlekler de rahat gidiyor. Eğimli bölgelerde biraz zorlanıyorum ama düz yollarda rahatlıkla ilerleyebiliyorum” diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ali Faik Taş ise yaptığı açıklamada muhtara teşekkür ederek “Muhtarımız sağ olsun ihtiyaçlarımıza koşuyor. Bağlantı yollarında hastalarımız var. Muhtarımız bize ekmek getiriyordu ancak yolumuz kapalı. Biz de kendisine yardımcı oluyoruz. Devletimizin imkanları belli, Rize ilindeki makine sayısı da belli. Muhtarımız böyle bir tarak yapmış kendine ve bu şekilde köyümüzdeki yolları açıyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bir sorun olmadan önlemini alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rizeli muhtar kardan kapanan köy yollarını kendi aracıyla açtı

Yorumlar kapalı.