R harfi ile başlayan bitki isimleri

R harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler R harfi ile başlar? R harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

R harfi ile başlayan bitki isimleri bu içerikte. Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki R harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler R harfi ile başlar? R harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

Rezene

Rezene, maydanozgiller familyasından; iki metreye kadar boylanan, iki yıllık kokulu, otsu bitki türüdür.Anavatanı Akdeniz Bölgesi ve Yakın Doğu’dur.

Reyhan

Reyhan, ferah ve güzel kokusuyla dikkat çeker. Ilıman iklim bölgelerinde, suya yakın alanlarda çokça yetişen reyhan bitkisi aynı aileden gelen fesleğenle karıştırılır. Ancak bu ikisi farklı bitkilerdir. İçeriğinde bol miktarda antioksidan bulunan ve zamanında Osmanlı saraylarının da vazgeçilmez bitkileri arasında yer alan reyhanı yemeklere katabilir, içecek olarak tüketebilir, kişisel bakımınız için kullanabilir ve çok sayıda hastalığa karşı tedavi edici etkisinden faydalanabilirsiniz.

Roka

Roka, turpgiller familyasından, yaprakları salata olarak yenen bir bitkidir. Roka Akdeniz ülkelerinde Roma İmparatorluğu döneminden beri bilinmekteydi. Yabani olarak doğada mevcut olduğu gibi tarım amacıyla da yetiştirilir.

Radika otu

Radika otu nisan ve mayıs aylarında kırlarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Papatyagiller ailesinden olan bu özel ve şifalı ot, sarı renkli çiçekleri ile beraber aynı zamanda güzel bir görüntü sunmaktadır. Özellikle 100 farklı çeşidi üzerinden dünyanın her yerinde yetişen önemli otsu bitkiler arasında yer alıyor. Özellikle beta-karoten mineral içeriği ile beraber C vitamini eşliğinde önemli bir kaynaktır.

Rubus

Rubus, gülgiller familyasından meyveleri yenen bir bitki cinsi. Türleri Türkçede böğürtlen ve ahududu olarak tanınır. Poliploid cinstir; 14 kromozomlu diploid türlerden 98 kromozomlu tetradekaploid türlere kadar değişkenlik gösterir.

R harfi ile başlayan bitki isimleri

Yorumlar kapalı.