Prens William ve Prens Harry’den, dedeleri Prens Philip’in cenazesinde olay yaratan tartışma

Kraliyet ailesine dair çalışmalarıyla bilinen tarihçi Robert Lacey, Prens Harry ve Prens William'ın dedeleri Prens Philip'in cenazesinde tartıştığını açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Battle of Brothers (Kardeşlerin Savaşı) kitabının yazarı ve Netflix’in Kraliyet draması The Crown’a danışmanlık yapan Lacey, cenazenin buzları eritmiş olabileceği düşünülse de durumun öyle olmadığını söyledi.

People’ın haberine göre tarihçi, o gün her ne kadar ikilinin St. George Şapeli’nin önünde sohbet ettiği görülse de kardeşlerin kaleye girmesinden birkaç dakika sonra tartışma çıktığını söyledi. Lacey söz konusu tartışmanın kadrajlardan uzak gerçekleştiğini belirtti.

Tarihçi, Kraliyet ailesine yakın bir kişinin kendisine şunları söylediğini aktardı:

Her zamanki gibi şiddetli biçimde orada tartıştılar. İkisi arasındaki öfke muazzam düzeyde derinleşti. Çok fazla sert ve yaralayıcı şeyler söylendi. 

Prens William ve Prens Harry'den, dedeleri Prens Philip'in cenazesinde olay yaratan tartışma

Lacey ayrıca iki kardeşin Prens Charles’la bir aile konuşması yapmadığını belirtti.

Prens Philip’in 17 Nisan’daki cenazesinin ardından hiçbir uzlaşma, kardeşçe oturma ya da ‘mini zirve’ gerçekleşmedi. Diana’nın acı biçimde ayrılmış iki oğlu arasındaki çatışma yakın zamanda sona erecek gibi görünmüyor.

Öte yandan cenazede Prens William’ın arkadaşlarına Meghan Markle’dan “lanet kadın” diye bahsettiğinin iddia edilmesi ikili arasındaki gerginliğin boyutuna işaret ediyor.

Lacey bir Kraliyet kaynağına dayandırdığı haberde Markle’ın Kraliyet çalışanlarına davranma biçiminden hazzetmeyen Prens William’ın bu yüzden bahsi geçen ifadeyi kullandığını öne sürdü.

Prens William ve Prens Harry’den, dedeleri Prens Philip’in cenazesinde olay yaratan tartışma

Yorumlar kapalı.