Prens Harry ve Meghan Markle’ın kızının kraliyet unvanı olacak mı?

Çalkantılı bir yılın ardından Prens Harry ve Meghan Markle'ın ikinci çocuklarını beklediği haberi, çiftin hayranları için hoş bir rahatlama sağladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çift, şubat ortasında bir ağacın altındaki siyah-beyaz bir fotoğraflarıyla birlikte ilk çocukları Archie’nin “ağabey olacağını” duyurdukları bir açıklama yayımlamıştı.

Meghan daha önce New York Times için kaleme aldığı etkileyici bir makalede 2020 yazında düşük yaptığını açıkladığı için haber özellikle dokunaklıydı. “İlk doğan çocuğumu sıkıca tutarken, ikinci çocuğumu kaybettiğimi biliyordum” diye yazmıştı.

Martta Oprah Winfrey’le yaptıkları sansasyonel röportajda çift, ikinci çocuklarının kız olacağını ve yaz aylarında doğacağını doğrulamıştı fakat net bir tarih veya daha fazla ayrıntı vermemişti.

Peki ikinci çocukları, böyle bir şey olacaksa hangi unvanı taşıyacak?

Sussex Dükü’nün çocuğu olarak, yeni doğan bebek normalde Lord veya Lady unvanını alırdı. Fakat çiftin Oprah Winfrey’le röportajları sırasında yaptıkları açıklamalar, durumun böyle olmayabileceği anlamına geliyor.

Meghan, tartışmalı bir iddiada bulunarak, yaygın olarak bildirildiği üzere ilk çocukları Archie için unvandan vazgeçmeyi tercih etmediklerini, bunun yerine gerçekte “firmanın” çifte Archie’nin unvan almayacağını söylediğini belirtmişti.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın kızının kraliyet unvanı olacak mı?

Meghan “Onun (Archie) protokolden farklı olarak bir prens veya prenses olmasını istemediklerini ve ona koruma sağlanmayacağını söylüyorlardı” demişti.

Sonuç olarak Dük ve Düşes’in ilk kızı, muhtemelen ağabeyi Archie gibi Bayan “İlk ve İkinci İsmi” Mountbatten-Windsor adını taşıyacak.

Prens Charles tahta çıktığında bu durum değişecek mi?

Evet. Prens Charles tahta çıktığında, Harry ve Meghan’ın iki çocuğu mevcut hükümdarın torunları olacak ve majesteleri unvanlarını almaya hak kazanacak. Örneğin Archie, Majesteleri Prens Archie olabilir.

Bunun nedeni, 1917’de Kral V. George tarafından yürürlüğe konan bir imtiyazname uyarınca hükümdarın erkek soyundan doğan torunlarının şu anda Majesteleri unvanı taşıma hakkına sahip olması. Charles’ın sadece oğulları olduğu için (William ve Harry) bu tüm torunlar için geçerli.

Bununla birlikte, Prens Charles’ın kraliyet ailesinin görevlerinin değiştiğini göstermek için Majesteleri unvanını tahtın varisi ve yakın ailesiyle sınırlandıracak yeni bir imtiyazname yayımlaması da mümkün.

Raising Royalty kitabının yazarı ve kraliyet tarihçisi Carolyn Harris, Town & Country dergisine verdiği demeçte şunları söyledi:

21. yüzyılda kraliyet ailesindeki eğilim, hükümdarın ailesinden daha az kişinin kraliyet unvanları alması ve kraliyet ailesinin tam zamanlı çalışan üyeleri olması yönünde. Bu nedenle Sussex çocuklarından birinin resmi kraliyet görevleri üstlendiğini veya kraliyet unvanları taşıdığını görmemiz pek olası değil.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın kızının kraliyet unvanı olacak mı?

Harry hâlâ Britanya tahtının varisleri arasında mı?

Prens Harry ve Meghan Markle’ın Ocak 2020’de resmi olarak kraliyet görevlerinden çekileceklerini açıklamasına rağmen Prens Harry, Majesteleri unvanını bıraksa da varisler sıralamasındaki yerini koruyor.

Harry ve Meghan’ın yeni çocuğu hayata geldiğinde, 1960’da tahtın ikinci sıradaki varisi olarak doğan York Dükü 9. sıraya gerileyecek.

İlk 7  sıradaki varis değişmeden kalacak: Galler Prensi, Cambridge Dükü, Prens George, Prenses Charlotte, Prens Louis, Harry ve Archie.

Kaynak: Independent Türkçe

Prens Harry ve Meghan Markle’ın kızının kraliyet unvanı olacak mı?

Yorumlar kapalı.