PlayStation 5 tanıtımı yapıldı, PS5 özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

PlayStation 5 düzenlenen etkinlik ile resmen tanıtıldı. PS 5, yeni özellikleri ve teknolojileri sayesinde oyun severlere yeni bir deneyim yaratabilecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PlayStation 5 düzenlenen etkinlik ile resmen tanıtıldı. PS 5, yeni özellikleri ve teknolojileri sayesinde oyun severlere yeni bir deneyim yaratabilecek. Ancak oyun oynamayı seven herkesin yolunu dört gözle beklediği PlayStation 5 fiyatı ile dudak uçuklatıyor. Peki PlayStation 5 fiyatı ne kadar? İşte PS 5 fiyatı ve özellikleri

CD girişi olmayan PlayStation 5’in ortası siyah ve kenarları beyaz. Cihaz, şirketin paylaştığı resimde dikey şekilde görülüyor.

Tanıtımda PlayStation 4’ün en çok satan oyunlarından Spider-Man: Miles Morales ve Horizon: Forbidden West’in devam oyunları da yer aldı.

Sony’nin yeni konsolu, Microsoft’un rakip Xbox Series X’iyle birlikte yıl sonundan önce satışa çıkacak.

Oyun eleştirmeni Laura Kate Dale “PS5 konusuda, fiyat ve çıkış tarihi gibi cevaplanmamış birçok soru var. Sonu bu görücüye çıkartma etkinliği için tam da gerekeni yaptı.Tanıtımda bir saatlik oyun görüntüleri gösterildi” dedi.

PlayStation 5 tanıtımı yapıldı, PS5 özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

Selefinden yedi yıl sonra

Tanıtımda gösterilen oyunların hangilerinin sadece PS5’te olacağı net değil.

PlayStation 5, selefi PS4’ten yedi yıl sonra piyasa çıkmış olacak.

Yeni cihaz, görsel açıdan daha iyi olmasının yanı sıra, özel işlemcisi oyun yükleme sürelerini büyük ölçüde azaltacak.

Şirket, koronavirüs salgını nedeniyle bir tanıtım toplantısı yapmak yerine, tanıtım için internet üzerinden bir saatlik bir video yayınladı.

PS4, rakibi Xbox One’a kıyasla küresel düzeyde iki kat daha fazla satmıştı.

Play Station 5 fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 5’in ABD fiyatının 499 dolar olması bekleniyor. Türkiye’de, yüzde 50 Gümrük vergisi (30 Eylül 2020’den sonra %20 olacak), yüzde 20 ÖTV, yüzde 18 KDV, yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı, yüzde 8 TRT payı eklenince fiyatının 6500 – 7000 TL seviyesinde olması bekleniyor.

Play Station 5 tasarımı ile göz kamaştırdı

Yeni PlayStation 5 lansmanında heyecan ilk dakikalardan itibaren kendini gösterirken, tanıtılan oyunlar gelen ilk yorumlara göre pek olumlu olmadı. Ancak tanıtım sonunda PS5’in görselleri paylaşıldığında siyah ve beyaz renklerdeki tasarım büyük beğeni kazandı. PlayStation 5’in iki farklı versiyon olarak karşımıza çıkması çıkması ise büyük sürpriz oldu. PS5 ve PS5 Digital Edition olarak tanıtılan cihazların görsellerinde ise sadece Cd giriş kısmının olmadığı görüldü. Tanıtımda ayrıca PS5’in yeni HD kamerası, DualSense şarj standı, medya kontrol kumandası ve yeni kulaklığı (Pulse 3D) da tanıtıldı. İşte yeni PlayStation 5…

Play Station 5 ne zaman satışa çıkacak?

Playstation 5’in yaz aylarında lansmanının yapılarak ilerleyen aylarda da satışa sunulması bekleniyor.

Yeni oyunlar da tanıtıldı

PlayStation 5 ile birlikte yeni oyunların tanıtımı da gerçekleştirildi. Lansmanda 20’den fazla oyun tanıtımı yapılırken, dikkat çeken oyunların başında NBA 2K21, Hitman, Horizon Zero Down 2, Gran Turismo 7, Spiderman Miles Morale gibi oyunlar oldu.

PS5 ile birlikte tanıtımı yapılan oyunlar şunlar;

Spiderman Miles Morales
Gran Turismo 7
HİTMAN III
NBA2K21
Ratched
Project Atia
Stray
Returnal
Destruction AllStars
Kena
Goodbye Volcano High
OddWorld
GostWire Tokyo
Jett
Godfall
Solar Ash
LittleDevil Inside
Demon Souls
Deadloop
Resident Evil Village

PlayStation 5 tanıtımı yapıldı, PS5 özellikleri neler ve fiyatı ne kadar?

Yorumlar kapalı.