Pınar Gültekin davası öncesi gerginlik: Anne Şefika Gültekin fenalaştı

Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davasının 11. duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılıyor. Duruşma öncesi Muğla’daki Sınırsızlık Meydanı’ndan adliyeye yürümek isteyen Gültekin Ailesi ve kadınlara polis engel olmak istedi. Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, polisle kadınlar arasında yaşanan tartışma sırasında fenalaşarak bayıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’da Pınar Gültekin’i öldürmekle suçlanan Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davası 11. duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşma öncesi Muğla’daki Sınırsızlık Meydanı’nda adliyeye yürümek isteyen Gültekin’in Ailesi ve kadınlara polis engel olmak istedi. Kadınlar ve polisler arasında yaşanan diyalog esnasında, Gültekin’in annesi Şefika Gültekin fenalaşarak bayıldı. Anne Gültekin, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kadınlar, slogan atarak adliyeye yürüdü.

“KADINLARIN LEHİNE SLOGAN ATILMAYACAĞI NEREDE YAZIYOR”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, yürüyüş sırasında “Slogan atmadan yürüyelim” diyen polise, “Bayıldı kadın, mutlu musun? Engelleyerek bayılttınız. Kadınların lehine slogan atılmayacağı nerede yazıyor” diyerek tepki gösterdi. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ise adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün bir daha gördük ki katillere kurulmayan barikat kadınların önüne kuruldu. Kadınların önüne çok keyfi bir şekilde, burada Muğla kolluğu tarafından barikat kuruluyor, zincir kuruluyor. Kadınların yürümesine, kadınların seslerini duyurmasına, kadınların ‘Erkek adalet değil gerçek adalet’ istiyoruz demesine dahi tahammül edilemiyor. Bize ne dediler biliyor musunuz? ‘Şimdiye kadar attığınız sloganlar yeter, slogansız yürüyün’ denildi. Bu hangi anayasada yazıyor, hangi adalet bunu gerektiriyor? Burada, kadınları sindirmeye yönelik bir şiddetle biz sokakta da karşı karşıya kalıyoruz. Pınar Gültekin’in annesi, 11. Duruşmada, 11 defadır polisin nobranlığı ile karşı karşıya kaldı. Pınar Gültekin’in annesini ambulansla hastaneye göndermek zorunda kaldık.”

Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ise “Memurlar ‘Slogan atamazsınız’ dedi. Halbuki biliyorsunuz bunlar politik sloganlar değil, kadınların mücadelesi. Hepsine teşekkür ediyorum, 11 mahkemedir bize destek oldular. Şu an Pınar’ın annesine serum veriyorlar, inşallah iyi olur. Onun da cenazesini Muğla’da bırakıp dört tane çocuğu yetim bırakmayız umarım, tek temennimiz bu” dedi.

Pınar Gültekin davası öncesi gerginlik: Anne Şefika Gültekin fenalaştı

Yorumlar kapalı.