Pınar Gültekin cinayeti davasında Mertcan Avcı’ya tahliye

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) vahşice katleden Cemal Metin Avcı (32) ve kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam edildi. Cinayete yardımcı olmakla suçlanan Mertcan Avcı yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pınar Gültekin davasında tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı, 3. duruşmada bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in geçen celsedeki reddi hakim talebi, kabul edilmedi. Karara tepki gösteren Epözdemir, “Mahkemenin adil olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Duruşmada ayrıca Cemal Metin Avcı’nın eşi ve diğer tanıklar dinlendi. Pınar Gültekin’in ölüm nedeni ve zamanına ilişkin Adli Tıp raporu okundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, kardeşi Mertcan Avcı’nın ise imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkış yasağıyla birlikte tahliyesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 26 Nisan’a ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muğla’da geçen yıl Temmuz ayında kaybolan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in cansız bedeni Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

Polisin güvenlik kameralarını izledikten sonra şüphelendiği, Gültekin’in eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Cemal Metin Avcı gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da cinayete yardımcı olmakla suçlanıyordu.

Pınar Gültekin cinayeti davasında Mertcan Avcı’ya tahliye

Yorumlar kapalı.