Pikan cevizinin normal cevizden farkı nedir? Faydaları ve zararları nelerdir?

Pek fazla bilinmeyen pikan cevizi insan sağlığı açısından oldukça önemli faydalar getiren kuruyemişler arasında yer almaktadır. Özellikle kilo vermek için ideal besin kaynakları içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Peki pikan cevizinin faydaları nelerdir? Pikan cevizi besin değerleri konusunda merak edilenler.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 değişik vitamin ve mineral desteğini bünyesinde barındıran pikan cevizi, en önemli meyveler içerisinde yer alır. Özellikle sindirim sistemi ile kolesterol üzerinde etkili olan pikan cevizi, aynı zamanda birçok farklı ve önemli fayda sağlamaktadır.

Pikan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Zengin antioksidan etkisiyle pikan cevizinin sağladığı faydalar, sağlıklı ve uzun bir yaşamın kapılarını aralamaktadır. O yüzden gün içerisinde ortalama bir avuç kadar pikan cevizi tüketmek sağladığı özel faydalardan yararlanma imkanı verir.

– Kolesterolü dengede tutar ve düzenler.
– Kalp sağlığını korur ve kalp krizi riskini düşürür.
– Yüksek oranda protein barındırdığı için vejeteryanlar için oldukça önemlidir.
– Haftada 4 veya 5 porsiyon tüketmek ile kan basıncı dengeye gelir.
– Top tutma hissi oluşturur ve ayrıca yağların erimesini sağlar.
– Güçlü bir sinir sistemi oluşturma konusunda oldukça etkilidir.
– Sindirim sistemini korur ve güçlendirir.
– Hücrelerin yenilenmesini sağlayan en doğal besin kaynaklarından biridir.

Pikan Cevizi Besin Değerleri

Pikan cevizi özellikle yüksek besin değerleri ile bir adım öne çıkıyor. Zira 100 gram pikan cevizi içerisinde 690 kalori bulunmaktadır. Aynı zamanda 72 gram yağ, 9 gram protein ve 14 gram karbonhidrat yer alır. Güç ve enerji vermek açısından özellikle pikan cevizi barındırdığı besin kaynakları ile oldukça etkilidir. Bu doğrultuda aynı zamanda 400 mg potasyum barındırdığını da dile getirmek mümkün. Bunun dışında fosfor ve magnezyum, demir ve daha birçok farklı mineral bulundurduğu söylenebilir. O yüzden mutlaka düzenli ve dengeli bir şekilde gün içerisinde bir avuç kadar pikan cevizi tüketilmelidir.

Pikan Cevizi Neye İyi Gelir?

Pikan cevizi özellikle yüksek ve karbonhidrat olmaması ile tok tutma özelliği sağlamaktadır. Aynı zamanda doymamış yağ asitlerinin düşük olması ile beraber kalp sağlığını önemli oranda koruduğunu söylemek gerekir. Kolesterol oranı sıfırdır ve kolesterolü dengelerken, diyet yapanlar için en ideal besin kaynakları arasında geliyor. Tabii sindirim sistemi ile beraber sinir sistemini korurken ve gün içerisindeki gerginlik ve stresi atma konusunda da oldukça etkilidir. O yüzden 7’den 70’e her bireyin düzenli olarak tüketebileceği en yararlı ve faydalı besin kaynakları arasında yer alıyor.

Pikan cevizinin normal cevizden farkı nedir? Faydaları ve zararları nelerdir?

Yorumlar kapalı.