Peş peşe uyarılar geldi: İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor!

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da gök gürültülü, şimşekli sağanak yağmur başladı. Meteoroloji Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz için fırtına uyarısında bulundu. Bunun yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Dışarıda kalmasanız iyi edersiniz" mesajını paylaştı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji son hava durumu raporunda İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’nin açıklamasında “Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’un bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor. İstanbul’un bazı bölgelerinde şimşek ve dolu yağışı da görüldü.

İstanbul’da saat 16.00’dan sonra hava karardı ve yağmur başladı. Bazı ilçelerde dolu da etkili oldu. Bahçelievler ve Güngören’de kısa süreli dolu yağdı. Taksim Meydanı’nda da dolu vatandaşlara zor anlar yaşattı.

“DIŞARI KALMASANIZ İYİ EDERSİNİZ”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Oraj yani gök gürültülü şimşekli sağanak yağış İstanbul’un güneyinden giriş yapıyor. Dışarıda kalmasanız iyi edersiniz” mesajını paylaştı.

Rüzgarın İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Türkiye’nin büyük bölümünde görülecek yağışların, çarşamba ve perşembe günleri Trakya ile iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde etkili olacağı, yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek Türkiye’nin büyük bölümünde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, yarın kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren 6-15 derece azalacağı öngörülüyor.

Türkiye’de beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar ile kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Peş peşe uyarılar geldi: İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor!

Yorumlar kapalı.