Pervin Buldan: Tezkereye ‘evet’ demeyin

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, hükümetin Suriye'nin kuzeyindeki 'terör koridoru' nitelemesine "OECD’ye bağlı FATF tarafından kara para faaliyetleri ve terörün finansmanı nedeniyle gri listeye alınan bir Türkiye var. IŞİD ve türevi örgütlerle alakalı. Koridor mu arıyordunuz? Buyurun size koridor. Eserinizle gurur duyun. Tezkereler sonucunda gri listede olduğumuzu bilmenizde fayda var. Bu iktidarın beka, koridor, iç düşman, dış düşman gibi yalanlarına inanmayın" diye yanıt verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, hükümetin Suriye’nin kuzeyindeki ‘terör koridoru’ nitelemesine “OECD’ye bağlı FATF tarafından kara para faaliyetleri ve terörün finansmanı nedeniyle gri listeye alınan bir Türkiye var. IŞİD ve türevi örgütlerle alakalı. Koridor mu arıyordunuz? Buyurun size koridor. Eserinizle gurur duyun. Tezkereler sonucunda gri listede olduğumuzu bilmenizde fayda var. Bu iktidarın beka, koridor, iç düşman, dış düşman gibi yalanlarına inanmayın” diye yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan, TBMM Genel Kurulu’na bugün oylamaya katılacak milletvekillerine Irak-Suriye askeri tezkeresi için ‘hayır’ oyu kullanma çağrısı yaptı. “İktidarın beka, koridor, iç düşman, dış düşman gibi yalanlarına inanmayın. Tezkere çiftçinin mazotuna, elektriğe, akaryakıta, halkın sofrasındaki ekmeğine yeni zamlar demektir. Savaş korosunun değil barışın sesi yükselsin bu Meclis’ten” diyen Buldan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

BU TEZKERE AYNI ZAMANDA İKTİDARIN GİDİŞ TEZKERESİDİR: Irak Suriye birleşik savaş tezkeresi bugün Genel Kurul’da görüşülecek. Her yıl tezkere süresini 1 yıl uzatan iktidar bu kez süreyi 2 yıl uzatmak istiyor. Demek ki iktidar 1 yıl sonra AKP grubunun kalıp kalmayacağından ve Meclis’i toplayamayacağından endişe ettiği için süreyi 2 yıl uzatarak tezkereyi garantiye almaya çalışmaktadır. Bu tezkere aynı zamanda iktidarın gidiş tezkeresidir. Parlamentoyu savaş siyasetinin vesayetine almaya çalışan tezkerenin adını doğru koyalım. Uluslararası hukuka aykırı olan bu tezkere çürümüşlük tezkeresidir. Çöküşün üzerini kapatma telaşıdır. AKP’nin seçim kampanyasıdır. Suriye halklarına karşı işlenmedik suç bırakmayan, bu suçları BM ve uluslararası izlenme örgütleri tarafından defalarca belgelenen suç gruplarına destek anlamına gelen tezkere yeni insanlık suçlarına zemin oluşturmaktadır.

SURİYE-IRAK TEZKERESİ

Koridor arıyorsanız sizden yüz bulan ve Suriye’nin içini karıştıran gruplara bakacaksınız. Bir koridor varsa o da IŞİD terörüydü ve Kobani halkı bir daha açılmamak üzere o koridoru çoktan kapatmıştı. Kuzey ve doğu Suriye istikrarın, demokrasinin koridorudur. Oradan Türkiye’ye bırakın saldırıyı ancak barış eli uzanır. Kuzey Suriye halkı barış elini her seferinde zaten uzatmaktadır. Saldırıyı arıyorsanız İdlib’te askerlere defalarca saldırı düzenlendi. Vekalet savaşında ısrarınız nedeniyle daha geçen yıl 33 asker yaşamını yitirdi. Bu askerlerle ilgili herhangi bir Açıklama yapılmadı. O açıklamayı sadece Hatay Valisi’ne yaptıran bir iktidar var. Askerleri yakarak katleden IŞİD’e karşı seslerinin çıktığını gördünüz mü? Hatta onların medya sorumlusunun Türkiye’de şirket kurduğu iddialarını da hatırlatmak isterim. Hiçbir şekilde bunlara tek laf etmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız.

BU BÜTÇE AYNI ZAMANDA İKTİDARIN SON BÜTÇESİDİR

Kötü yönetiminiz yüzünden halk yoksulluktan, işsizlikten kan ağlamaktadır. Peş peşe yaptığınız zamlar zulme dönüşmüştür. Bu bütçe çürümüş düzenin bir bütçesidir. Halkın bütçesi asla değildir. Bu bütçe aynı zamanda iktidarın son bütçesidir, gidiş bütçesidir bunun da müjdesini vermek istiyorum.

TL ERİYOR, AKP DE ERİYOR

Faiz indirimleri ile TL’yi dolar karşısında erittiklerini biliyoruz. Şubattan bu yana TL’deki değer kaybı yüzde 35’lerde. Kendisi her gün kaybederken TL’ye de kaybettiren bir iktidar var. TL eriyor, AKP de eriyor, daha da eriyecek AKP ama biz TL’nin değil AKP’nin erimesi için mücadele yürüteceğiz. Halk zamlara öfkesini gösterdikçe bunlar beka diyor. Yok bilmem ne koridoruna izin vermeyeceğiz diyorlar.

FATF’IN ‘GRİ LİSTE’ KARARI

Siz önce kurduğunuz büyük yolsuzluk koridorunu kapatın, önce bir aynaya bakın ondan sonra diğer koridorlarla uğraşın. Gri listeye alınan bir Türkiye var karşımızda. OECD’ye bağlı FATF tarafından, kara para faaliyetleri ve terörün finansmanı nedeniyle gri listeye alınan bir Türkiye var. IŞİD ve türevi örgütlerle alakalı. Koridor mu arıyordunuz? Buyrun size koridor. Eserinizle gurur duyun. Tezkereler sonucunda gri listede olduğumuzu bilmenizde fayda var. Bu iktidarın beka, koridor, iç düşman, dış düşman gibi yalanlarına inanmayın. Tezkere çiftçinin mazotuna, elektriğe, akaryakıta, halkın sofrasındaki ekmeğine yeni zamlar demektir. Savaş korosunun değil barışın sesi yükselsin bu Meclis’ten.

SADAT HAKKINDA ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİN REDDEDİLMESİ

Saray tüm kamuyu TÜGVA üzerinden dizayn ve kontrol etmektedir. Siyasi operasyonlar bu kumpas yargısı eliyle yürütülmektedir. Kobani davası ve aynı zamanda HDP’ye açılmış kapatma davası, hukuksuz fezlekeler bu paralel yargı üzerinden yürütülmektedir. Bir hukuk devletinde SADAT gibi suikast ve sabotaj eğitimi faaliyetleri ile anılan bir yapı olabilir mi? Ne yazık ki Türkiye’de böylesi bir yapı işlevsel haldedir. Grubumuz bir kez daha SADAT’ın araştırılması için önerge verdi. Bu önerge de AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

HER GÜN YOL ARIYORLAR

Milyonlarca üniversiteli gencin işsiz kalmasının, milyonlarca insanın yoksullaşmasının, ülke kaynaklarının savaşa, israfa, yandaşa aktarılmasının sebebi iktidarın bu TÜGVA, TÜRGEV, Ensar ve SADAT düzenidir. Bu ülkede yoksulluk ve açlık derinleşirken yandaşa, eşe, dosa kaymakamlık, savcılık dağıtılmış; hem kul hakkını hem kamu kaynaklarını gasp ederek servetlerine servet katmışlardır. Bu kokuşmuş sistemi kaybetmemek için de her gün yol arıyorlar.

DEMİRTAŞ ONURUMUZDUR, MİLYONLARIN ONURUDUR

AKP Genel Başkanı Demirtaş’ı çıkaramayacaksınız diyerek hem tehdit etmekte hem de yargıya talimat vermektedir. Bu sözler Demirtaş’ın ve diğer arkadaşlarımızın Saray talimatıyla tutuklandığının en üst düzeyde itirafıdır. Yetmiyor Demirtaş’ın ailesine, çocuklarına varıncaya kadar hedef almaktadır. Siyaseten baş edemediğiniz Demirtaş’a karşı sergilediğiniz bu yaklaşım acizliktir, korkudur. Demirtaş’tan korkuyorsunuz. Demirtaş ve ailesi bizim onurumuzdur. Milyonların onurudur. Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, İdris Baluken, Abdullah Zeydan, Aysel Tuğluk’lar bütün arkadaşlarım milyonların onurudur. Hukuksuzluğunuzu yüzünüze vuranlar her zaman olacaktır. Tüm arkadaşlarımızın özgür kalacağı günler de yakındır, hiç kuşkunuz olmasın.”

 

Pervin Buldan: Tezkereye ‘evet’ demeyin

Yorumlar kapalı.