Pendik’te sokağa terk edilen Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti, annesi gözaltına alındı

İstanbul Pendik'te terk edilmiş bulunan ve tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebeğin annesi gözaltına alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Pendik 11 No’lu Acil Yardım İstasyonu’nda görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart Salı günü Pendik’te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitti. Durmaz, bulduklarında aç olan bebeği emzirmiş ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını vermişti.

60 KAMERA İNCELENDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 29 Mart tarihinde Pendik’te Güllübağlar Mahallesi’nde terkedilmiş olarak bulunan bebek ile ilgili yürüttüğü çalışma sırasında 60 güvenlik kamera görüntüsünü inceledi. Bu incelemede, bir kadının bebeği bıraktıktan sonra araçla olay yerinden ayrıldığı belirlendi.

Aracın plaka bilgileri üzerinden yapılan çalışmaların devamında araç sahibi olduğu tespit edilen M.D. (22) isimli şüpheli, 04 Nisan’da Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yakalandı. Yakalanan şüphelinin sorgusunun ardından Pendik Kemer Caddesi’nde ikamet ettiği tespit edilen ve bebeğin annesi olduğu belirlenen Ebru S. (20) isimli kadın ise aynı tarihte ikamet adresinde yakalanarak gözaltına alındı.

‘Kasten öldürmeye teşebbüs ve bebek terk etmek’ suçlamasıyla gözaltına alınan E.S.’nin bebeğini, erkek arkadaşıyla birlikte bıraktığı belirlendi. Şüpheli Ebru S.’nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

“İSTEMEDİĞİM BİRİYLE EVLENDİRDİLER”

Edinilen bilgiye göre, Ebru S.’nin emniyetteki ifadesinde 2019 yılında dini nikahla evlendiğini, evliliğinden bir çocuğu olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra çocuğunun eşinde kalmaya başladığını söyledi. Eşiyle ayrıldıktan sonra ailesinin yanına döndüğünü belirten Ebru S. ailesinin kendisini istemediği biriyle evlendirmeye çalıştığını öne sürerek ayrı eve çıktığını belirtti.

“BEBEĞİ BİRİ SAHİPLENSİN DİYE BIRAKTIM, KEŞKE DEVLETE SIĞINSAYDIM”

Ebru S. ifadesinde ayrıca, “Benim hamile kaldığımdan ailemin haberi yoktu. Bebeği biri sahiplensin diye bıraktım. Keşke devlete sığınsaydım, çok pişmanım. Zorda kaldığımdan dolayı bebeği herkesin görebileceği kamuya açık bir alanda bıraktım. Öldürme kastım yoktur tamamen zorda kaldığım için bıraktım” dedi.

Pendik’teki evinde gözaltına alınan ve hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “koruma, gözetim, yardım veya bildirim yükümlülüğünün ihlali” suçlarından soruşturma başlatılan Ebru S’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli Ebru S, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Pendik’te sokağa terk edilen Nisa bebeğin beyin ölümü gerçekleşti, annesi gözaltına alındı

Yorumlar kapalı.